Müze Meram sonbahar   ve kışa hazırlanıyor

Müze Meram sonbahar ve kışa hazırlanıyor

Meram Belediyesi tarafından hayata geçirilen Müze Meram Geleneksel Mutfak Atölyesi’nde, mutfaklar sonbahar ve kışa hazırlanıyor.

Lezzet meraklıları atölyelerde, sonbahar mevsiminin vazgeçilmezi turşu, tarhana, domates ve biber salçasının püf noktalarını, işin uzmanlarından deneyimleyerek öğrendiler.

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜN YAŞATILMASINI SAĞLIYORLAR

Meram Belediyesi tarafından açıldığı günden bu yana, Konya ve Meram tarihini, kültürünü anlatan bir müze olmasının çok ötesinde hizmet veren, aktiviteler sunan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi (Müze Meram)’nin ilçenin ve şehrin sosyal hayatına da önemli katkı sunduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Bu önemli faaliyete katılan tüm mutfak ve lezzet meraklısı beyefendiler ve hanımefendiler, yemek noktasında bilgilerini artırıp sevdiklerine daha lezzetli yemekler ikram etmenin mutluluğunu yaşarlarken diğer taraftan da esasında şehir kültürünün yaşatılması adına önemli bir çalışmanın altına imza atıyorlar. Bu nedenle hepsine katılımları için teşekkür ediyorum. Kadın ya da erkek olsun tüm Konyalıların bu noktada çok bilgili ve tecrübeli olduklarını biliyorum. Bizim burada yaptığımız şey sadece en güzel lezzet için püf noktaları aktarmak, varsa unutulan noktaları hatırlatmak ve bu bilgi ve birikimlerin unutulmamasını sağlamak. Bunda da başarılı olduğumuzu görmek bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.