Paslı’nın kitabı ‘Kelam   İlmi ve Sosyal Hayat’ çıktı

Paslı’nın kitabı ‘Kelam İlmi ve Sosyal Hayat’ çıktı

Araştırmacı-Yazar Dr. Cemil Paslı’nın yedinci kitabı “Kelam İlmi ve Sosyal Hayat” raflardaki yerini aldı.

Paslı, kitabında imam esaslarının sosyal hayata yansımalarını farklı sosyal gruplar üzerinden işlemeye çalışıyor.

Kelam doktoru olan Paslı yedinci kitabında “Aile, çocuklar, koruma altındaki gençler, engelliler, ihtiyarlar, hastalar, musibet zedeler, mahkûmlar ve göçmenler” gibi sosyal gruplar üzerindeki inancın etkisine dair araştırmaları yorumluyor.

Dr. Paslı, iman, amel ve ahlakın arasındaki mesafenin açıldığı günümüz İslam toplumuna yeniden imandan amele ve ahlaka dönüşün yol yöntemlerini sıralıyor.

“Kelam İlmi ve Sosyal Hayat” kitabı Çim-Ke yayınlarından çıkarak konuyu merak edenlerin dikkatine sunuldu.

DR. CEMİL PASLI KİMDİR?

1969’da Tokat’ta doğdu. İlkokulu Çeltek Köyü İlkokulu'nda, Ortaokulu Zile'de tamamladı. Sağlık Meslek Lisesi'nin iki yılını Kırklareli, son iki yılını da Konya'da okuyarak 1987 yılında mezun oldu. 1993’de S.Ü. İlahiyat Fakültesi’ni, 1996’da Konya Sağlık Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1997-2000 yıllarında Yüksek Lisansını İslam Mezhepleri Tarihi alanında “İslam Düşünce Tarihinde İlk Akılcılar: Mutezile” teziyle tamamladı. 2017’de başladığı Kelam Anabilim dalındaki “Kelam İlminde Yenilik Arayışları ve M. Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi” başlıklı doktora çalışmasını 2023'de tamamladı ve Kelam alanında doktor oldu.

1987-1996 yıllarında Sağlık Bakanlığı, 1996-2015 yıllarında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda çalıştı. 2015-2019 yıllarında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya ve Afyonkarahisar İl Müdürlüğü görevlerini ifa etti. 2019’dan beri Selçuk Üniversitesi’nde çalışıyor. 2019-2021 Yılları arasında Engelli Öğrenci Birimi koordinatörlüğü yaptı.2023-2024 tarihleri arasında S.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Nasreddin Hoca Uygulamalı Ana Okulu Müdürlüğü görevini yürüttü. Şu an S.Ü. Erol Güngör Kütüphanesinde “Araştırmacı” olarak çalışmaya devam ediyor.

Yeni Konya gazetesi ve birçok internet adresinde haftalık yazılar yazan Paslı’nın birçok eseri bulunmaktadır. Türk Aleviliği” (2006), “Aile Huzur ve Mutluluğu için 9 S” (2013’), “Anadolu Aleviliği” (2013), “Akıl” (2016), “Bilge Kral Aliya’nın Camisi” (2018) ve “M. Şerefeddin Yaltkaya’nın İctimai Kelam Projesi” (2024), “Kelam İlmi ve Sosyal Hayat” (2024) adlı kitapları bunlar arasındadır.

Paslı, Aileyi Destekleme Derneği başkanlığı, Konya Platformu Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerle Sivil Toplum Çalışmalarına katkı veriyor.

İngilizce ve Arapça bilen yazar evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.