Narin: Türkiye Işid'e Ciddi Destek Veriyor, Herkes Bunu Görmeli

Narin: Türkiye Işid'e Ciddi Destek Veriyor, Herkes Bunu Görmeli

Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, IŞİD'in yaptığı katliamlar sebebiyle Şengal bölgesinde yaşanan dramın yarın Türkiye'de de yaşanabileceğini söyledi. Dış politikanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Narin, Türkiye'nin...

Diyarbakır Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, IŞİD'in yaptığı katliamlar sebebiyle Şengal bölgesinde yaşanan dramın yarın Türkiye'de de yaşanabileceğini söyledi. Dış politikanın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Narin, Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini vurguladı. Narin, "Çok yakın bir tarihte Kobani'de bir çatışma vardı, çadır eyleminde sabaha kadar çatışmaları izledik. Yaralıları 14 ambulansla Ziyaret köyünün yanında kurulan çadıra taşıyorlardı. Türkiye'de ciddi bir destek var bu insanlık dışı yapıya. Türkiye'de yaşayan herkes bunu çıplak gözle görsün. Dış politikanın yanlış olduğunu bilsinler." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) mensup Sur İlçe Belediye Başkanı Seyid Narin, IŞİD'in hem Suriye'nin kuzeyinde (Rojava) hem de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin topraklarında yaptığı katliamları kınadı. Amacı ve hedefi belli olmayan yapıların insanlığa zarar verdiğini dile getiren Narin, IŞİD, El Nusra ve El Kaide'nin 3 yıldır büyük acılara yol açtığını kaydetti. Dünyanın katliamlara karşı duyarsız kaldığını belirten Narin, "Özgür Suriye adı altında ABD, İsrail, Ürdün ve Türkiye gibi ülkelerde toplantılar yapıldı. Suriye'de bir kaos ortamı yaratıldı. Suriye'de çatışan kişiler El Kaide, El Nusra ve IŞİD bağlantılıdır. Bizler de biliyoruz ki bunlar terörist örgütlerdir. Bugün Rojava'da yaşayan Türkler, Kürtler ve Araplar diğer etnik gruplar kendi köylerini ve kasabalarını korumak için bir ordu kurdular. Sadece bunların amacı kendi yaşadıkları coğrafyayı korumaktır." şeklinde konuştu.

Katliamların Suriye ile sınırlı olmadığını dile getiren Narin, bu yapının Türkiye'yi ve Irak'ı da tehdit ettiğini anlattı. IŞİD'in soykırım yaptığını söyleyen Narin, "Şengal'de insanlık suçu işledi. Ne yazık ki dünya bu insanlık suçuna sessiz kalıyor. Bunun kabul edilir bir yanı yoktur. Bugün Şengal'da insanlık suçu işleyen yarın da Türkiye'de işler. Demokrasiden ve insanlıktan yana olan insanların bunlara karşı mücadele etmesi gerekir. Çocuklar diri diri toprak altına atılıyor, kadınlara tecavüz ediliyor." ifadelerini kullandı.

'ŞEFFAFLIK OLMALI'

Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Seyid Narin, belediye meclis toplantılarını halka açık alanlarda yaptıklarını ve bunun vatandaşlar tarafından olumlu bulunduğunu belirtti. Narin, "Belediyelerin halka gitmesi gerekiyor. Biz 'şeffaflık' dedik ve tüm yurttaşlarımızı belediye yönetime katmak istedik. Belediye meclis toplantılarını halkın içinde yapmamızın temelinde bu vardır. Amacımız gittiğimiz her toplantıda, her mahallenin sorunlarını tespit etmek, orada bire bir yurttaşların taleplerini halk kürsüsünde dile getirmektir. Belediyemiz de o talepler doğrultusunda 5 yıllık stratejik plan hazırlamaktır." şeklinde konuştu.

Çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran Narin, Hz. Süleyman Camii'nin çevre düzenlenmesine de değindi. Cami çevresinin harabelerle çevrildiğini belirten Narin, şöyle konuştu: "Dolayısıyla TOKİ'nin yarım bırakılan işleri bir an önce yapması gerekir. Sur'un tarihi ve kültürel değerlerini korumak sadece Sur Belediyesi ile yapılacak bir iş değildir. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Müzeler Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önümüzdeki 5 yıllık planlamayı yürüteceğiz. Geçmiş dönemlerde kentsel dönüşümler olmuştu. Ama üzülerek belirtmek istiyorum ki Sur ilçesi bir harabe kentte dönüşmüştür. Dolayısıyla bu çalışmaların bu yöntemle ilerlemeyeceğini düşünüyoruz ve bunun sıkıntılarını çekiyoruz. Yarım yıkılan yapıların içerisinde kötü alışkanlıkların ve uyuşturucu kullanımının olduğunu görüyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.