Nail abiyi tanımak…

Nail abiyi tanımak…

Nail abi için mesleğinin 55. Altın Yılında vefa gecesi davetiyesini aldığımda kendi kendime dedim ki son 20 yılı birlikte geçirmişiz böylece Nail Abi ile mesleğinin 35 yılında tanışmamız ve o günden bu yana.

Mehmet Baykan
Konya ASKF Genel Başkanı

Şahit olduğumuz performansının ondan önceki 35 yılın üstüne adeta temeli sağlam bir binanın üst katlarının yıllara dayalı ilmek ilmek örülmesine tanıklık etmişiz.
Bir spor adamı olarak geçen ömrümüzü bu günden gerisine 20 yılda hep Nail Abi vardı. Bazen yazılarını okuyarak, bazen anılarını dinleyerek, bazen babamla sohbetlerine (Borsa günleri, Topraklık semti hatıraları, Konyaspor sohbetleri) şahit olarak bazen de Nail Abi’nin eşsiz arşivi çerçevesinde onun öncülüğünde çalışmalar yaparak onu tanıma, onunla çalışabilme imkanına sahip olduk.
Cumhuriyetimizin 75. yılı anısına Konya ASKF olarak yaptığımız etkinlikler çerçevesinde tamamen Nail Abi’nin arşivi bilgisi ve önderliğinde açtığımız bir fotoğraf sergisi çalışmamız oldu ki benim nefesimin Nail Abi’nin temposuna yetişmediği anlar oldu.
Kendi arşivi, Koyunoğlu Müzesi arşivi, Selçuk Üniversitesi arşivi ve çeşitli dokümanlara dayalı olarak açtığımız sergi öncesinde özellikle bazı fotoğrafları, cam filmlerden günümüz imkanlarına aktarılmasında Nail Abi’nin gayreti görülmeye değerdi.
Bu konuda fotoğraf üstadı Ali Rıza Ceylan Bey’in çabalarını da unutamam.
Nail abi için çok şey söylenecek çok şey yazılacaktır.
Ne söylenirse söylensin, ne yazılırsa yazılsın, onu tam olarak anlatamaz. Sporun yanı sıra tam bir Konya muhafazakarı olarak şahit olduklarını kaleme aldığı Konya yazıları ayrı bir bahis konusu olsa gerek.
İyi ki varsın Nail abi, sağlık, sıhhat içinde daha uzun yıllar anlatırsın, yazarsın. Adeta bir okul olarak yaşamaya devam edersin.
Senin için bu özel günü düzenleyen Konya Aydınlar Ocağı’na ve senin değerini hep bilip aileden birisi gören Merhaba Gazetesi’ne, spor ailemiz adına teşekkür ederim.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.