Myanmar'da 110 bin kişi evinden oldu

Myanmar'da 110 bin kişi evinden oldu

BMMYK, Myanmar'ın Arakan eyaletinde şiddet olayları nedeniyle şu ana kadar 110 bin kişinin evlerini terk etmek sorunda kaldığını açıkladı

Birlemiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Myanmar’ın Arakan (Rakhine) eyaletinde Haziran ayında başlayan şiddet olayları nedeniyle şu ana kadar 110 bin kişinin evlerini terk etmek sorunda kaldığını açıkladı.

BMMYK sözcüsü Adrian Edwards, bölgede gıda ve sığınma sorununun devam ettiğini, Myanmar hükümetinin güvenlik gerekçesiyle hiçbir insani yardım kuruluşunun bölgeye girmesine izin vermediğini söyledi.

Edwards, son 2 gündür BMMYK görevlilerinin başta Arakan eyaletinin başkenti Sittwe olmak üzere birçok köyü ziyaret ettiğini açıkladı.

Arakan’da geçen Haziran’dan bu yana 110 bin kişinin şiddet olayları yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildiren Edwards, yer değiştirmek zorunda kalan kişilerin büyük çoğunluğunun Rohingya Müslümanları olduğunun altını çizdi.

Eyaletteki Rakhine Budistleri ve Rohingya Müslümanları arasında yaşanan şiddet olaylarına çözüm bulmak için uluslararası topluma çağrıda bulunan Edwards, dünkü açıklamasında da, Myanmar’a komşu ülkelerden sığınmacılar için sınırlarını açık tutmalarını istemişti.

Myanmar’da 21 Ekim’de Rohingya Müslümanlarını hedef alan şiddet olayları yeniden patlak vermiş ve bu olaylarda 27 bin Müslüman’ın evlerini terk etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı.
AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.