Mutki’de Hanımeli Pazarı Açıldı

Mutki’de Hanımeli Pazarı Açıldı

Bitlis’in Mutki ilçesinde kaymakamlık desteğiyle kadınların yöresel ürün, yiyecek ve el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunabilecekleri hanımeli pazarı açıldı.İlçedeki kadınların evlerinde ürettiği ürünleri satmalarına imkan...

Bitlis’in Mutki ilçesinde kaymakamlık desteğiyle kadınların yöresel ürün, yiyecek ve el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunabilecekleri hanımeli pazarı açıldı.

İlçedeki kadınların evlerinde ürettiği ürünleri satmalarına imkan sağlamak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün bahçesinde açılan pazarda, kadınlar evde yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra yöresel yemeklerini sergiledi. Açılışını Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun eşi Songül Topsakaloğlu’nun yaptığı pazara, daire amirlerinin eşleri ve çok sayıda misafir katıldı.

Açılışta konuşan Mutki Halk Eğitim Müdürü Sabri Demir, Mutki’de bu tür bir pazarın ilk defa açıldığını söyledi. Pazarın her hafta Pazartesi günü aynı yerde devam edeceğini kaydeden Demir, "İnşallah bu pazar birçok kişiye hem ekmek kapısı olur hem de bayanlar için sosyal kültürel bir ortama dönüşür." dedi. Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun eşi Songül Topsakaloğlu ise şunları söyledi: "Türkiye'de insanların artık iş hayatına daha fazla katılması önem taşıyor. Bu nedenle hanımlarımıza evlerinde ürettiklerini satma imkânını getirdik. Bu amaçla hanımeli pazarını açmaya karar verdik. Kadın ruhu olan toplumsal girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla, Mutkili kadınların evlerinde yaptığı el emeği göz nuru ürünleri kurulacak bir pazarda satarak aile bütçesine katkı sunmalarını hedefledik. Kadınlarımızın yetenekleri çok, onlara ürettiklerini değerlendirebilecekleri böyle ortamlar sağlandıkça da çok mutlu olacaklardır."

Mutki’de ilk defa ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatı bulan kadınlar ise pazarın açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından hediye çekilişleri yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.