Müthiş keyif aldım

Müthiş keyif aldım

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konyaspor-Bucaspor maçında bayan taraftarların karşılaşmaya yoğun ilgi göstermesinin Konyanın imajı açısından da son derece yararlı olacağını söyledi

Türkiye Futbol Federasyonu’nun seyircisiz maçlara kadın ve çocukların alınmasının Konya’daki ilk uygulaması Pazar günü oynanan Konyaspor-Bucaspor gerçekleşti. 4 binin üzerinde kadın ve çocuk seyircinin ilgi gösterdiği maçta Konya’da bir ilk yaşandı ve karşılaşmaya 300-500 seyirci bekleyen yöneticileri ters köşeye yatırdı. Karşılaşmaya kızı Ayşegül ile birlikte gelen Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, hanımların maça yoğun ilgi göstermesinin Konya’da adına önemli bir gelişme olduğunun altını çizerek, TFF’nin en olumlu kararlarından birisinin de stat kapılarını bayanlara ve çocuklara açmasının olduğunu söyledi. Baykan, stada geldiğinde bayanların yoğun ilgisini büyük bir heyecanla karşıladığını, bundan da son derece memnun olduğunu belirterek, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

“Türkiye Futbol Federasyonu’nun benim de görev aldığım dönemde aldığı en önemli kararlardan birisi de buydu. Seyircisiz ceza yerine bayan ve çocukları tribünlere çekebilme, küfrü önleme anlamında bu karara imza atan insanlardan birisi olmak, Bucaspor maçındaki fotoğrafı gördükten sonra beni ziyadesiyle memnun etti ve çok doğru bir karara imza attığımızı gözlemledim. Meselenin Konya ayağına bakacak olursak, Konya’da bayan taraftar potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gördük. Açıkçası ben bir spor adamı olarak bundan çok memnun oldum ve kızımla birlikte güzel bir atmosferde bu keyfi yaşadık. Bu konuda Konyaspor’lu yöneticilerin çalışmalar yapması, bayan taraftarlarımızı tribünlere çekme noktasında adımlar atmasını arzu ediyorum.  Dolayısıyla Konya’nın imajı için bu çalışmanın son derece yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

HEM COŞTULAR HEM COŞTURDULAR

Konyaspor’un Bucaspor ile oynadığı maça yeşil-beyazlı bayan ve çocuk taraftarlar büyük ilgi gösterdi.(PFDK) verdiği ceza nedeniyle erkek taraftarların izleyemediği maçta, tribünlerde yaklaşık 4 bini aşkın bayan ve çocuk taraftar yer aldı .Bayan ve çocuk taraftarlar, tribünlerde ilginç görüntüler oluştururken yeşil-beyazlı futbolculara da tezahüratlarıyla destek verdi. 

Maç için stat kapıları saat 15.00’de açılırken, erken saatlerden itibaren stat çevresine gelen kadın ve çocuk taraftarlar, kapıların açılmasıyla birlikte tribünlere giriş yaptı. Kadın ve çocuk taraftarlar, takımlarına çalınan şarkılar eşliğinde destek verdi. Stat görevlileri de kadın ve çocukların hoşuna gidecek müzikleri yayınlamayı tercih etti. Konyaspor yönetiminin forma hediyesi de maça olan ilgiyi artırdı. Ancak zaman zaman görülen aksaklıklar, bazı bayan seyircilerin tepkisine de neden olurken, maçın kazanılmasından sonra tribünlerde alınan bu 3 puan büyük bir coşku ile kutlandı. Maçtan sonra futbolcuların da bu coşkuya karşılık vermesi çok güzel  görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Kadın taraftarlar maç sırasında ilginç tezahüratlar yapmaktan da geri kalmadı.  ”Tacı da biliriz ofsaytı da” diye bağıran kadın ve çocuk taraftarlar, “Şampiyon Konya, “Konyaspor sen bizim her şeyimizsin, burası Konya buradan çıkış yok, Buca evine, futbol senin neyine, Buca şaşırma, sabrımızı taşırma” diye de tempo tuttular. Kadın taraftarlar, tribünlerde ilginç pankartlar da açtı. Kapalıdaki  bir grup taraftar, “ Küfür eden beyler maçı evde izler”, “baba üzülme kızın tribünde”, “babam yoksa ben varım”, “ceza için değil, sevdamız için buradayız”, “baba sıra bizde, unutma maç TRT’de”, ve “Coğrafya yalan söylemez, en büyük Konyaspor” pankartlar açarak, ilginç mesajlar vermeyi de ihmal etmediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.