Müşterinin Ayağına Giderek Büyümeye Devam Edecek

Müşterinin Ayağına Giderek Büyümeye Devam Edecek

Metro Toptancı Market, müşterinin ayağına giderek büyümeye odaklanıyor. Marketin genel müdürü Kubilay Özerkan, bu tüketici trendinin mağaza konseptlerine de yansıdığını aktarırken, “ Edremit ve Marmaris’te 1.

Metro Toptancı Market, müşterinin ayağına giderek büyümeye odaklanıyor. Marketin genel müdürü Kubilay Özerkan, bu tüketici trendinin mağaza konseptlerine de yansıdığını aktarırken, “ Edremit ve Marmaris’te 1.000 metrekare büyüklüğünde sevkiyat mağazaları açtık. Öncelikle turistik bölgelerde açtığımız ve HUB dediğimiz bu küçük mağazalara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz.” dedi.

Kubilay Özerkan, basın toplantısı ile Metro Toptancı Market’in projelerini açıkladı.

Türkiye’de büyümeye önem verdiklerini aktaran Özerkan, “Grubumuzun faaliyet yürüttüğü 29 ülke arasında, odak olarak belirlenen ilk 8 ülke içinde Türkiye. Türkiye’ye yatırımlarımız, 24 senedir ara vermeden devam etti . Bundan sonra da sürecek. Bizim Türkiye’ye inancımız tam.” İfadelerini kullandı. Özerkan, Metro Türkiye’nin 18 ilde, 29 satış noktasında 5 bin eleman istihdam ettiğini, 1 milyon müşteriye hizmet sunduğunu, 3 bin tedarikçi ile el ele verdiğini bildirdi.


Profesyonel müşterilerin beklentilerinin değiştiğini anlatan Metro Toptancı Market Türkiye Genel Müdürü, şöyle devam etti:

“Bugün müşterilerimiz için vakit her şeyden kıymetli, mağazaya gelmek zaman gerektiren bir iş ama aynı zamanda satın aldıkları ürünlere de dokunmak istiyorlar. Biz de müşterimizin ürünü görmesini, dokunmasını sağlıyoruz. Saha satış ekibimizle ayağına giderek, işinde o ürünü nasıl farklı şekillerde kullanabileceğini anlatıyoruz; mutfağından çıkartmadan da sevkiyat hizmetimizle ürünü tam istediği gün ve saatte ayağına teslim ediyoruz. Bu tüketici trendi, mağaza konseptlerimize de yansıdı. Edremit ve Marmaris’te 1.000 metrekare büyüklüğünde sevkiyat mağazaları açtık. Öncelikle turistik bölgelerde açtığımız ve HUB dediğimiz bu küçük mağazalara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceğiz.”

Metro Toptancı Market’in 2014’te öncü projeleri hayata geçireceğini duyuran Genel Müdür Özerkan, şu açıklamalarda bulundu:

“2014, bizim için yeni açılışlar yapacağımız, ailemizi daha da genişleteceğimiz bir yıl olacak. 2014’te 3 yeni mağaza açacağız ve yeni illere gideceğiz. Bu illerin ilki, Denizli olacak. Bu mağazamızı diğerleri izleyecek. Ayrıca Türkiye’nin yerel değerlerine verdiğimiz büyük önem çerçevesinde farklı projelere imza atacağız. Finike portakalı, Karacadağ pirinci, Antakya’nın halhalı zeytini, Ortaca limonu gibi Coğrafi İşaretli Ürünler’i raflarımıza taşımaya ve üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Hayvanların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamayı amaçlayan Hayvan Refahı Projesi’ni sürdüreceğiz. Türkiye’nin, dünyada aşçılık yarışmalarının Oscar’ı olarak tanımlanan, Bocuse d’Or Yarışması’nda temsil edilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Genç şeflerin Türkiye mutfak kültürüne olan katkılarının artması için dünya sahnesine çıkmalarına yardımcı oluyoruz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.