Mustafa öğretmenin en acı öğretmenler günü

Mustafa öğretmenin en acı öğretmenler günü

Van'ın Erciş ilçesinde depremde göçük altında kalan ve 4 saat sonra kurtarılan Mustafa öğretmen, en acı Öğretmenler Günü'nü yaşıyor

Van'ın Erciş ilçesinde depremde göçük altında kalan ve 4 saat sonra kurtarılan Mustafa öğretmen, en acı Öğretmenler Günü'nü yaşıyor. Kendi yaralı olarak kurtulan Mustafa öğretmen, 4 saat boyunca kendisine göçük altında destek olan ve kurtarıldıktan sonra hayatını kaybeden öğretmen arkadaşı için üzülüyor.
Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen ilk depremde çöken 5 katlı binanın 4. katında kalan 3 öğretmen arkadaştan enkazdan 4 saat sonra yaralı olarak kurtulan 24 yaşındaki Konyalı sınıf öğretmeni Mustafa Cansız, buruk bir Öğretmenler Günü geçiriyor. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olan Cansız, göçükten hemen sonra ev arkadaşı Hüseyin Büyükarslan'ın kurtulduğunu, onun yardımı ile yan yana göçükte sıkışan arkadaşı Muharrem ile kendisinin kurtarıldığını ancak Muharrem'in hastaneye giderken iç kanamadan hayatını kaybettiğini söyledi.

BİRÇOK ARKADAŞI ÖLDÜ
Deprem anını anlatan genç öğretmen Cansız, "Pazar günüydü, 3 arkadaş evde kalıyorduk. Arkadaşlarım veli toplantısına gitmişti. Ben de geç kalktım, arkadaşlarımı bekledim. Onlar da geldi, otururken bir anda sallantı oldu ayağa fırladık. Adım atmadan duvarların çatlamasını, betonların dökülmesini gördük, toprağa gömüldük. Yanımda Muharrem Malazgirt vardı. 4 saat beraber kaldık, birbirimize destek olduk. Kurtulma ümidimiz vardı. Bizim ev arkadaşımız kurtulmuştu. Ev arkadaşımız, Ercişli vatandaşları da toplayarak bize yardım ettiler. Önce beni çıkarttılar, diğer arkadaşımı da sonra çıkarttılar ama o iç kanamadan vefat etti. Çoğu öğretmen arkadaşımızla görüşüyorduk. Bir çocuğunu kaybettik. İçlerinde Muharrem'in yanı sıra samimi olduğum iki arkadaşım daha vardı" dedi.
Kendisinin omzunda ve kolunda eziklikler olduğunu, elinde ve kaburgasında kırıkların bulunduğunu belirten Cansız, bir süre hastanede yattıktan sonra tedavisinin şimdilik evde devam ettiğini ifade etti.

ARKADAŞLARININ MEZARINI ZİYARET ETMEK İSTİYOR
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencilerinin yanında olmayı her öğretmenin istediğini belirten Cansız, "Bir önceki yıl görev yaptığım okulda öğrencilerimin bir mendil veya bahçeden koparıp getirdiği bir çiçek beni çok mutlu etmişti. Öğretmenlik fedakarlık gerektiren bir meslek. Şimdi de oraya dönmek ve acıları paylaşmak isteriz. Ama orayı görünce ve hatırlayınca vefat eden arkadaşlarımız aklımıza geliyor. Bunları anlatırken bile çok üzülüyorum" şeklinde konuştu.
Yaşadığı depremi hiçbir zaman unutamayacağını vurgulayan Cansız, "Buruk bir acı hissediyorum. Vefat eden can dostum Muharrem ile diğer arkadaşlarımın mezarını ziyaret etmek istiyorum. Aileleri ile görüşmek onların acılarını paylaşmak istiyorum. İlk isteğim iyileşince bunları yapmak" diyerek duygularını anlattı.

AİLE UMUTLARINI YİTİRİRKEN AĞABEYİNİ ARADI
24 yaşındaki genç öğretmenin annesi Şefika ile babası Osman Cansız, Erciş'te meydana gelen depremi öğrenir öğrenmez Mustafa'ya ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Saatlerce aradık telefon çalıyordu ancak ulaşamadık. En son mahallenin muhtarına ulaştık ancak yaşadıkları binanın yıkıldığını ve sağ çıkanın çok az olduğunu söyledi. Umutlarımızı yitirmek üzereyken 4-5 saat sonra Mustafa enkazdan yaralı çıkarılınca ağabeyini aramış. Yaşadığı haberini alınca çok memnun olduk, ancak ölen arkadaşları ve diğer herkes için çok üzüldük" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.