Muş’ta Pkk Şantiye Bastı, Araç Yakıp Korucuların Silahına El Koydu

Muş’ta Pkk Şantiye Bastı, Araç Yakıp Korucuların Silahına El Koydu

Muş'ta 3 ayrı şantiyeyi basarak iş makinelerini yakan bir grup PKK'lı, şantiye işçilerini konteynerlere kilitleyip köy korucularının da silahlarına el koydu.Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, dün gece merkeze...

Muş'ta 3 ayrı şantiyeyi basarak iş makinelerini yakan bir grup PKK'lı, şantiye işçilerini konteynerlere kilitleyip köy korucularının da silahlarına el koydu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muş Valisi Vedat Büyükersoy, dün gece merkeze bağlı Akpınar köyünde yapımı devam eden Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına gelen 6 kişilik silahlı PKK üyesi, inşaattaki 5 köy korucusu ile 1 çalışanı etkisiz hale getirdikten sonra, koruculara ait 2 adet binek aracı yaktı. İnşaatı da patlayıcı maddeyle havaya uçuran PKK'lılar, ayrıca köy korucularının Kalaşnikof marka silahlarına ve cep telefonlarına el koyarak bölgeden uzaklaştı.

BARAJ İNŞAATINDA 5 ARAÇ YAKTILAR

Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un açıklamasına göre, yine Dumlusu ve Akpınar köyü arasında yapımı devam eden Alparslan 2 Barajı'na ait Akkonak köyü arazilerinde yer alan taş ocağına gelen silahlı 8 PKK mensubu, burada 4 işçiyi etkisiz hale getirdikten sonra şantiyeye ait 3 kamyon, 1 ekskavatör ve 1 binek aracı yaktıktan sonra bölgeden ayrıldı.

İŞÇİLER 6 SAAT KONTEYNERLERE KİTLENDİ

Öte yandan, Varto ilçesine bağlı Sağlıcak köyünde yapımı devam eden bir HES inşaatını basan 3 PKK mensubu, buradaki 12 işçinin cep telefonlarına el koyarak, işçileri ofis olarak kullanılan konteynere kilitledi. Burada 3 adet iş makinesini yakan PKK'lılar, daha sonra bölgeden uzaklaştı. Konteynere kilitlenen işçiler ise yaklaşık 6 saat sonra kapıyı kırarak kurtulmayı başardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.