Muş’ta Köy Yolları Asfaltlanıyor

Muş’ta Köy Yolları Asfaltlanıyor

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl hedeflenen 400 kilometrelik asfalt çalışmasının Bulanık, Malazgirt, Varto ve merkez ilçede devam ettiğini belirtti.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl programa...

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl hedeflenen 400 kilometrelik asfalt çalışmasının Bulanık, Malazgirt, Varto ve merkez ilçede devam ettiğini belirtti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, bu yıl programa alınan 400 kilometre köy yolu asfalt çalışmasından oluştuğunu anlatarak, çalışmaların Bulanık, Malazgirt, Varto ve merkez ilçede yapıldığını söyledi. Ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte köy yollarındaki bakım, onarım ve altyapı çalışmaları yaptığını kaydeden Yentür, çalışmaları sürekli yerinde incelediklerini ifade etti. Yentür, 2013 yılı iş sezonunda yarım kalan köy yollarının tamamlanması için çaba gösterdiklerini bildirdi. Kış mevsiminin ardından bozularak ulaşımda aksamalara neden olan köy yollarında çalışma yapıldığını ifade eden Genel Sekreter Yentür, bunun yanı sıra bu yıl programa alınan yollarda da altyapı sıkıntılarının giderilmesi için hazırlıklara başlandığını kaydetti.

11 EKİP SAHADA HİZMET VERİYOR

Daha önce Üçevler güvenlik yolunun ihalesinin yapılıp çalışmaların yapıldığını ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yentür, 11 ekiple sahada hizmet verildiğinin altını çizdi. Bu yıl yapılacak çalışmaların yaklaşık 25 milyon liraya mal olacağını hatırlatan Yentür, şunları söyledi: "Üçevler güvenlik yolunda çalışmalar devam ediyor. Özellikle bu yıl planladığımız ve programımızda yer alan 400 kilometre asfalt çalışmasını sürdürüyoruz. Bu yıl özellikle Varto, Malazgirt, Bulanık, Merkez ilçelerden çalışmalar devam ediyor. 11 ekip ile asfalt, stabilize ve yol bakım onarım çalışmaları son hızla devam ediyor."

'MEVSİM ŞARTLARI ELVERİŞLİ OLURSA HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ'

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, mevsim şartları da göz önünde bulundurularak, yaklaşık 25 milyon lira harcama ile programa alınan 400 kilometre köy yollarını tamamlamayı arzuladıklarını vurguladı. Standartlara uygun yollar yaptıklarını ifade eden Yentür, yapılan çalışmaları anlattı: "Burada yaklaşık 7 kilometre grup köy yolumuzda daha önce yapılan çalışmalarda genişlik açısından standartların biraz daha altında yapılmıştır. Ancak gün geçtikçe artan araç sayısını göz önünde bulundurarak burada hem genişletme çalışmasına başladık hem de temel stabilize malzemesi taşımaya başladık. Kısa sürede asfaltı da hazır hale getireceğiz. Bu köylerimiz merkeze yakın olması sebebiyle yıllardan beri yol sorunu yaşıyordu. Bu mağduriyeti gidermek amacıyla çalışmalarımızı yoğun bir biçimde bu köylerimizde yoğunlaştırdık."

Yentür, çalışmalar bittikten sonra bölgede ulaşım konusunda büyük bir rahatlama olacağını kaydederek, "Geçen yıldan devam eden işlerimiz var. Bu yıl yaklaşık 25 milyon lira harcama yaparak programa aldığımız 400 kilometre köy yolumuzu asfaltlayacağız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.