Muş’ta Amatör Futbol Sezonu Başlıyor

Muş’ta Amatör Futbol Sezonu Başlıyor

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığı tarafından fikstürleri çekilen amatör futbol sezonu 30 Ağustos itibariyle başlıyor.Muş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle fikstür kuraları çekildi. Yaklaşık 45 spor kulübünün...

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanlığı tarafından fikstürleri çekilen amatör futbol sezonu 30 Ağustos itibariyle başlıyor.

Muş Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle fikstür kuraları çekildi. Yaklaşık 45 spor kulübünün katıldığı programda, her kulüp başkanı birbirlerine yeni sezonda başarılar diledi. Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda, Muş sporunun sorunları ele alındı. Kulüp başkanlarından gelen sorun ve eksiklileri değerlendiren ASKF Başkanı Kemal Türkan, imkanlar dahilinde her spor kulübünün sorunlarına çözüm aradıklarını ifade etti. ASKF’nin maddi konuda imkanların yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Türkan, yine de Federasyonlarına baskılar kurarak çok acil ihtiyacı olan sporcu ve kulüplere maddi destek verdiklerinin altını çizdi. Her altı ayda bir Muş ve ilçelerindeki spor kulüplerine malzeme desteğinde bulunduklarını da hatırlatan Türkan, bunlara ilaveten Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden de Muş’a zaman zaman destek aldıklarını söyledi.

'BAŞBAKAN'A YANLIŞ BİLGİ VERİLİYOR'

Muş sporunun sorunlarını anlatmak için BİMER ve diğer kurumlarla irtibata geçip randevu talep edeceklerini söyleyen Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan, "Muş’un spor sorunlarını Başbakan’a, Spor Bakanı’na, Spor Genel Müdürü’ne ve diğer yetkililere yanlış bilgi veriliyor. Oysa Muş’ta mutlaka 10 bin kişilik bir şehir stadyumu yapılması gerekiyor. Bu bizim şehrimiz için büyük bir ihtiyaçtır. Bunlarla beraber ilçelerimiz ve beldelerimizde statların ıslah edilmesi gerekiyor. Muş’un mutlaka Bölgesel Amatör Lig’inden (BAL) 3’üncü lige, 2’inci lige ve 1’inci lige çıkması gerekiyor. Aksi takdirde yaşları 10 ile 15 yaş arasında madde bağımlısı gençlerin sayısının spora yönlendirilmediği için kötü yollara başvuracaklardır. Ben buradan ilin valisine, siyasetçilerine, kurum amirlerine, STK temsilcilerine ve kentin diğer dinamiklerine sesleniyoruz; acilen bir araya gelinmeli ve yaraların bir an önce sarılması gerekiyor." dedi.

'MUŞ TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU İLİDİR'

Muş’un Türkiye’nin en huzurlu il olmasındaki sebeplerden bir tanesinin de spor olduğuna dikkat çeken ASKF Başkanı Kemal Türkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir ilçe takımı olan Akhisar Belediyespor Süper Lig'de oynarken, biz il olarak 3. Lig hesabı bile yapamıyoruz. Muş’ta yaşayan herkes bu konunun sorumluluğundadır."

Fikstür çekimine katılan kulüpler:

A Grubu: 1071 Malazgirtspor, Korkutspor, Sunguspor, Kırköyspor, Muratspor, Doğugücüspor, Muşovasıspor, Vartospor ve 49 Muşspor.

B Grubu: Malazgirt Belediyespor, Zaferspor, Gençler Birliğispor, Lider Muşspor, Demirspor, Hasköyspor, Muşspor 1917, Yıldırımspor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.