Müslümanlar açlıkla baş başa

Müslümanlar açlıkla baş başa

RİDA İnsani Yardım Derneği, Afganistan'da bin 190 çocuğu sünnet etti.

RİDA İnsani Yardım Derneği, Afganistan'da bin 190 çocuğu sünnet etti. Yardım gönüllüsü Dr.Muhammet Keskin, "Oradaki vatandaşların hepsi Müslüman ama 120 misyoner örgüt harıl harıl çalışırken bir tek biz oradaydık. Bu bir utançtır" dedi.

RİDA İnsani Yardım Derneği gönüllü doktorlar ve Güngören Belediyesi işbirliği ile Afganistan'da bir mülteci kampındaki bin 190 çocuğu sünnet etti. Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Dr.Fatih Soydemir, bölge halkının pek çok ihtiyacı olduğunu belirterek, "Oradaki Müslümanlar bizleri minnetle karşılayarak teşekkür ettiler. Müslüman oldukları için sünnetin bir gereklilik olduğu bilincindeler fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle yapılamıyor. Derneğimiz organizesi ile yüzlerce çocuğu sünnet ettik" dedi. Sünnet sonrası çocuklara giysi yardımı ve yemek ikramı yapıldığını ifade eden Soydemir, şöyle konuştu: "Onların sadece dertlerini dinlememiz yetiyor. En çok sağlık ve eğitim alanında Türkiye'den öncülük bekleyerek yardım istiyorlar. Biz 10 bin çocuğun sünnetinin sözünü verdik. Maddi imkansızlıklar nedeniyle gençlerin evlendirilemediğini söylemişlerdi. MEHİR Vakfı ile görüştük, 25 çifti evlendireceklerinin sözünü verdiler."

DİNLERİNİ SÜNNET İLE HATIRLARLAR

Sünnet organizasyonuna katılan isimlerden biri olan gönüllü Dr.Muhammet Keskin de bölgede geçim şartları diye bir şeyden bahsedilemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Çünkü orada geçim yok. 700 bin insan var ve bunların yarısı çocuk. Müslüman olan bu insanlar açlıkla savaşıyor. Bu insanlara yardıma gittiğimizde bizi şehrin valisi karşıladı. Bizi Türkiye olarak gördüler. 120 misyoner örgüt oradaki insanları Hristiyanlaştırmaya çalışarak yardım yapıyor. Orada maalesef Müslüman dernek olarak sadece biz vardık. Bu bir utançtır. Bizlerin gidip orada sünnet yapması şu manada önemli, o çocuklar eğer dinlerinden koparılırsa asıl dinlerini belki oldukları sünnet ile hatırlarlar. Bizler orada 10 binlerce çocuğu aç bırakıp gelmek zorunda kaldık içimiz yanıyor." Gönüllü Dr.İbrahim Patalak da bölgenin yardıma aç olduğunun altını çizerek bölgeye yardımların sıklaştırılması gerektiğini ifade etti. Dernek ayrıca bölgenin manevi değerlerini korumak amacıyla "Rida" isimli bir radyo kurdu. Derneğin bölgede ayrıca 57 öğrencinin barındığı "Selman-ı Farisi" isimli bir öğrenci yurdu bulunuyor.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.