Konya'nın bu ilçelerinde 7.2 büyüklüğünde deprem riski var

Konya'nın bu ilçelerinde 7.2 büyüklüğünde deprem riski var

İç Anadolu ve Ege Bölgesinde deprem riski artıyor. Son yapılan açıklamaya göre bölgedeki fay hattının 7.2 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli var.

Türkiye'deki deprem risk haritasına ilişkin uzmanların açıklamaları devam ediyor. Zaman zaman Konya'da küçük ya da orta büyüklükte depremler olabiliyor. Konya'daki deprem riskine ilişkin önemli bir açıklama yapıldı. Bugün sabah Afyonkarahisar'ın merkezinde saat 03.14 sıralarında 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

konya-2-001.svg

Ercan'ın açıklamaları şu şekilde:

Kütahya-Gediz, Simav, Balıkesir-Sındırgı'ya uzanan Gediz göçüntüsü ile sağ atımlı Simav Kırığı M7,2 dolayında deprem oluşturma gücündedir. Bu Göçüntü Sinanpaşa'dan Güneybatı'daki Afyon Göçüntüsüne bağlanarak Eber, Akşehir Gölleri üzerinden Konya-Akşehir, Doğanhisar'a uzar. Türkiye'nin etkin deprem bölgelerinden birisidir. 03 Şubat 2002 Pazar günü 09:11.28'de, Afyon ilinin güneydoğusunda Sultandağı-Çay-Bolvadin ilçesi odağında, Konya-Ankara-Eskişehir-Kütahya-Isparta illerini güçlü sarsan M6,3 büyüklüğünde deprem olmuştu. Bu depremde 46 kişi ölmüş, 318 kişi yaralanmış, 622 yapı ise orta ile ağır yıkım görmüştür. En çok yıkım Çay ilçesinde gerçekleşmiş, Sultandağı ile Bolvadin ilçelerinde de yıkım oluşmuştur. Kırsal kesimde ise yoğun olarak Çay ile Sultandağ ilçelerine bağlı köylerde yoğunlaşmıştı. Konya'da bir caminin minaresi yıkılmış, altında 5 kişi ölmüştü. Bölge büyük deprem yapma gücündedir. Olacaktır, ancak ne sürede bilmiyoruz. Sağlam yerde sağlam yapı tek çözüm.

konya1-001.png

KONYA'NIN BU İLÇELERİ ÇOK ETKİLENİR!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamalarına göre bu fay hattına bağlı olarak bir depremin olabileceği belirtiliyor. Söz konusu depremin büyüklüğünün ise 7.2'ye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Olası bir depremde Konya'nın Akşehir, Ilgın ve Doğanhisar ilçelerinin yoğun şekilde etkileneceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum