Konya'da bu mekan sadece hafta sonu açık! Böreği yiyenin damağı çatlıyor

Konya'da bu mekan sadece hafta sonu açık! Böreği yiyenin damağı çatlıyor

Konya'da sadece hafta sonları açık olan Tandırcı Metin, vatandaşların uğrak noktası oldu. Eski usul odun ateşinde yapılan tandır böreği, damak çatlatan lezzet olarak tanımlanıyor.

Konya'da vatandaşın ilgiyle takip ettiği birçok işletme bulunuyor. Özellikle gastronomi alanında kendini kanıtlamış işletmeler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Meram Dere'de hizmet veren Tandırcı Metin, Konyalıların uğrak noktası oldu. Ailecek bu işi yapan 'Seymen' ailesinin tandırları damak çatlatıyor.

photo-2024-10-14-10-13-21.jpg

Merhaba Gazetesi'ne konuşan Naciye Seymen, 12 yıldır bu işi yaptıklarını dile getirdi. Meram Dere'de hizmet verdiklerinin altını çizen Seymen, “Geçtiğimiz yıl hastalandım. Hastalıktan dolayı 1 yıl işletmemiz kapalı kaldı. Dayanamadık tekrar açtık. Bu işi çok seviyorum” dedi.

photo-2024-10-14-10-11-50.jpg

SADECE HAFTA SONLARI AÇIĞIZ

“Hamur işlerine çocukluğumdan beri ilgim var” diyen Tandırcı Metin İşletme Sahibi Naciye Seymen, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Fırının başında ben varım. Küflü, patatesli, kaşarlı, kıymalı, kavurmalı isteyene de atom tandır böreği yapıyoruz. Sadece cumartesi ve pazar günleri açığız.

photo-2024-10-14-10-19-11.jpg

Hafta sonları iş yerimizde yoğunluk oluyor. Tandır böreği Konya'ya özgü bir lezzet. Eski usul odun ateşinde yapıyoruz böreklerimizi. Yağsız böreğimiz 60, yağlı böreğimiz de 75 TL. Demlikte bir de çay veriyoruz. O da 100 lira. Yuvarlık tandır ekmeğimiz 20, kesme ekmeğimiz de 10 TL. Meram Dere'de hizmet veriyoruz.”

photo-2024-10-14-10-11-49-1.jpg

BAHÇEDE YETİŞEN DOMATES BİBER VE SALATALIK SOFRAYA GELİYOR

Tandır böreğinin yanında isteyenlere zeytin, peynir, domates, salatalık, biber de verildiği ifade eden Seymen, iş yerlerinde bahçenin olduğunu, burada ekilen ürünleri vatandaşın sofrasına taşıdıklarını söyledi. Tandırcı Metin İşletme Sahibi Naciye Seymen, şunları kaydetti: “Domates, salatalık, biberlerimizi de kendimiz üretip, sofralara koyuyoruz. Bahçemizde ürettiğimiz diğer ürünlerle reçel de yapıyoruz. Tandır böreklerimiz çok doyurucu. Vatandaşlarımıza doğal ortamda, doğal kahvaltı imkânı sunuyoruz. İlgiden memnunuz. Hafta sonları sabah 05.00'te işe geliyoruz, tandır böreklerimiz 09.00 gibi hazır oluyor. Cumartesi ve pazar günleri saat 20.00'ye kadar açığız.”

Kaynak:Mesut Turan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.