"Müslüman Kardeşler" karşıtı gösteri

"Müslüman Kardeşler" karşıtı gösteri

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Müslüman Kardeşler karşıtı binlerce kişi protesto gösterisi düzenledi

Mısır'ın başkenti Kahire'de, Müslüman Kardeşler karşıtı binlerce kişi, Tahrir Meydanı'nda protesto gösterisi düzenledi.

Göstericiler, El Cezire televizyonunun Kahire'deki ofisi ile Muhammed Mahmud Caddesi üzerinde bulunan Amerika Üniversitesi'ne molotofkokteyli attı. Müslüman Kardeşler ile askerlerin istifasını isteyen göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 35 kişi yaralandı.

EL CEZİRE'NİN OFİSİNE MOLOTOFKOKTEYLİ SALDIRI

Dün sabah saatlerinde Tahrir Meydanı'nda toplanan göstericiler, El Cezire televizyonunun Kahire'deki ofisine saldırdı. Göstericiler önce taşlı saldırıda bulunup ofise molotofkokteyli atarak yakmak istedi. Daha sonra ofise giren göstericiler, içerideki teçhizata zarar verip, bir kısmını da yağmaladı.

Göstericiler, akşam saatlerinde de Muhammed Mahmud Caddesi üzerinde bulunan Amerika üniversitesi'ne molotofkokteyli attı. Üniversite önündeki öfkeli göstericilere güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Göstericilerin, Muhammed Mahmud Caddesi girişine "İhvan Giremez" pankartı astığı görüldü.

Tahrir Meydanı ve çevresinde gün boyu devam gösterilerde 35 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı Dubar Kilisesi'nin içerisine kurulan geçici hastaneye götürülerek tedavi edildi. Kilise yetkilisi Fadır Fevzi, "Yarım saat içinde biber gazından etkilenen ve kanama geçiren 10 hastayı tedavi ettik. Ağır yaralıları da çevre hastanelerine sevk ettik." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.