MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan yol haritası

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan yol haritası

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, doğrudan ve dolaylı vergi yükleri arasındaki dengesizliklerin giderilmesi gibi yapısal reformların hızla ve kararlılıkla hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, salgın ve doğal afetler sonrası gerçekleşen transfer ve yatırım harcamaları nedeniyle, kamu bütçesinin önemli bir finansman baskısı altında olduğunu söyledi.

Küresel ölçekte yaşanan olumsuzlukların yanı sıra seçim sürecinin de etkisiyle bütçe giderlerinde artışın hızlandığını belirten Asmalı, "Bilhassa 6 Şubat'ta yaşanan ve 'yüzyılın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerin ülkemize maliyeti ve yeniden imarın yüklü faturası toplumun tamamı tarafından bilinmektedir. Resmi rakamlara göre, 11 ilimizi etkileyen bu depremlerin ekonomiye toplam maliyeti 104 milyar dolardır." ifadelerini kullandı.

Bölgede sosyal ve ekonomik hayatın normale dönmesi için şehirlerin hızla yeniden inşa edilmesinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Asmalı, bu bağlamda, devletin ilk bir yıllık süreçte 319 bin olmak üzere toplamda 650 bin konut inşa etmeyi hedeflediğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.