Muş Şeker Fabrikası’nda Kireç Ocakları Dualarla Ateşe Verildi

Muş Şeker Fabrikası’nda Kireç Ocakları Dualarla Ateşe Verildi

Muş Şeker Fabrikası’nda başlayan 33 kampanya pancar alımından sonra stokların oluşturulması için kireç ocakları edilen dualarla ateşlendi.Muş Şeker Fabrikası’nda 33 kampanya şeker alımının başlamasıyla beraber hazırlıklar da aralıksız...

Muş Şeker Fabrikası’nda başlayan 33 kampanya pancar alımından sonra stokların oluşturulması için kireç ocakları edilen dualarla ateşlendi.

Muş Şeker Fabrikası’nda 33 kampanya şeker alımının başlamasıyla beraber hazırlıklar da aralıksız devam ediyor. Kampanyanın başlamasıyla birlikte stokların oluşturulması için kireç ocakları ateşlendi. Duaların okunduğu törene fabrika çalışanları ve idarecileri katıldı. Hava şartlarının iyi gitmesiyle 70 günlük bir işletme kampanyası hesaplandığını belirten Şeker İş Sendikası Muş Şube Başkanı Fikret Sancar, 37 bin ton şeker üretilmesinin beklendiğini söyledi. Pancar alımının desteklenmesi için gayretle çalışacaklarının altını çizen Sancar, şunları söyledi: "Kazanların ve türbinlerin devreye girmesi ile kampanyamız başlamış oldu. Kampanyamızın hayırlı olmasını dileriz. 270 bin ton civarında pancarın işleneceği kampanyada 37 bin ton şeker üretilmesi bekleniyor. Hava şartlarının iyi gitmesi ile 70 günlük bir işletme kampanyası hesaplanmaktadır. Kampanyamızın hayırlı, bereketli olmasını dileriz."

'GEÇİCİ İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASI ACİLİYET ARZ ETMEKTEDİR'

Muş Şeker Fabrikası’nın modernize edilmesi ve eksik elemanların tamamlanmasıyla birlikte geçici işçilerin kadroya alınmasını tekrar gündeme getiren Sancar, "Fabrikaların modernize edilmesi, eksik elemanları tamamlanması mevcut geçici işçilerimizin kadroya alınması aciliyet arz etmektedir. Bunun yanında yeni geçici işçi takviyesi yapılarak sıkıntısı çekilen kalifiye eleman yetiştirilmesi fabrikaların ham maddesiz kalmaması için pancar çiftçisinin desteklenmesi bir zarurettir." dedi.

Pancar alım kampanyası alım törenine siyasilerin katılmamasının üzücü olduğunu kaydeden Sancar, "Otuz üçüncü kampanyamızın açılış törenine ne bir vekilimiz ne il yöneticilerimiz ne belediye başkanımız ne siyasi parti il başkanlarımız katılmışlardır. Bir market ya da lokanta veya mağaza açılışında tam kadro bulunan yetkililerimiz, Muşumuzun en büyük istihdam kaynağı, en büyük işletmesi ve yüz bin kişiyi dolaylı olarak ilgilendiren fabrikamızın açılışında bulunmayışları morallerimizi bozmuştur. Ancak fabrika çalışanları olarak verimli bir kampanya için her türlü özveride bulunma azmindeyiz. Kampanyamızın ilimize, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.