'Münih'i Avrupa'nın En Yeşil Şehri Yapacağım'

'Münih'i Avrupa'nın En Yeşil Şehri Yapacağım'

16 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Yeşiller’in Münih Belediye Başkan adayı Sabine Nallinger, Münih'i Avrupa'nın en yeşil şehri yapmayı hedeflediğini açıkladı.

16 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Yeşiller’in Münih Belediye Başkan adayı Sabine Nallinger, Münih'i Avrupa'nın en yeşil şehri yapmayı hedeflediğini açıkladı. Münih Akademisyenler Platformu'nun (MAP) programına katılan Nallinger, Münih'i 21. yüzyılın örnek şehri yapmayı hedeflediğini söyledi.

Kriminal olayların az, işsizlik oranının düşük olduğu Münih'i teknoloji üssü, barış ve birlikteliğin yaşandığı bir kent yapmayı amaçladığını anlatan çevreci siyasi, güneş ve rüzgârdan elde edilecek enerji üretimine ağırlık vereceğini söyledi. Ulaşımı daha iyileştirmek için toplu taşıma araçları, bisiklet ve yaya ulaşımı sistemlerini teşvik edeceklerini kaydeden Nallinger, elektirikli araçların üretim ve kullanımına da destek vereceklerini kaydetti.

Konut sıkıntısına da dikkat çeken aday, ''Kent her yıl 30 bin göç alıyor. Sadece ev değil, aynı zamanda okul, kütüphane ve alt yapı çalışmalarının yapılması gerekiyor'' dedi. Şehirdeki evlerin yüzde 30'unun belediyenin ve kooperatiflerin elinde olması gerektiğini savunan Nallinger, Münih'in sorunlarını kente komşu yerel yönetimlerin yetkilileri ile konuşarak çözebileceklerini söyledi.

Eğitimde fırsat eşitliğinden yana olduğunu da dile getiren Nallinger, her çocuğun yeteneğine göre teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Zaman'ın Münih'in borçlarıyla ilgili sorusuna Nallinger, Münih'in Almanya'nın borç oranı en düşük kenti olduğu cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.