Mültecileri futbol bir araya getirdi

Mültecileri futbol bir araya getirdi

Konya'da 55 bini Suriyeli olmak üzere yaklaşık 70 bin mülteci bulunuyor. Şehrin pek çok noktasında iş hayatına entegre olan bu mülteciler sosyal alanlarda da faaliyetlerdi bulunmaya başladı.

Konya'da 55 bini Suriyeli olmak üzere yaklaşık 70 bin mülteci bulunuyor. Şehrin pek çok noktasında iş hayatına entegre olan bu mülteciler sosyal alanlarda da faaliyetlerdi bulunmaya başladı. İkra Arap ve Türk Dili Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, düzenlediği futbol turnuvası ile Konya'daki mültecileri bir araya getirdi. Turnuvada çeşitli ırklardan insanlar bir araya gelerek kaynaştı. 2 Suriye, 2 Irak ve 2 de Somali takımının yarıştığı futbol turnuvasında takımlar kıyasıya yarıştı. Turnuvada oynana 7 maç sonunda 3.takım Irak takımı olurken final karşılaşmasında iki Suriyeli takımı karşı karşıya geldi. Müsabakayı Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bir hakem yönetirken karşılaşmayı kazanan takıma kupa takdimi yapıldı.

SOSYAL VE KÜLTÜREL DESTEK BEKLİYORLAR

Ülkelerindeki savaşlar ve iç karışıklıklar nedeniyle Konya'ya sığının mültecilere el uzattıklarını ifade eden İkra Derneği Başkanı Mehmet Ömer El Berho, "Kültür, sanat ve spor hayatlarını kaybederek ülkemize gelmiş olan muhacir futbolcular arasında bir turnuva etmeyi düşündük, pek çok kurum da bize destek verdi. Bu şehre yerleşmiş mültecilere pek çok maddi yardımlar yapılıyor fakat, sosyal ve kültürel desteklerden yoksunlar. Bu insanlara kültürel ve sosyal alanlarda da sahip çıkılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.