Mülteciler, 4 Bin Euro Hoş Geldin Parası Vaadiyle Kandırılıyor

Mülteciler, 4 Bin Euro Hoş Geldin Parası Vaadiyle Kandırılıyor

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletine sığınma talebinde bulunan mültecilerin sayısı geçtiğimiz ay itibariyle tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Almanya'nın Baden Württemberg eyaletine sığınma talebinde bulunan mültecilerin sayısı geçtiğimiz ay itibariyle tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Karlsruhe Bölgesi hükümet başkanlığının kamuoyuyla paylaştığı bilgiye göre, eyalete yerleşen mültecilerin sayısı 2013 yılının ilk altı ayında önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 100 arttı. Eyalete sadece geçtiğimiz temmuz ayında toplam bin 329 mülteci yerleştirilirken, yetkililer bu sayının yıl içinde Suriye’de devam eden iç savaş nedeniyle artacağı yönünde tahminde bulunuyor.

Baden Württemberg eyaletine yerleşen mültecilerin başında Sırbistan ve Makedonya ülkelerinden Sinti ve Roma kökenli azınlık grupları yer alırken, Çeçenler mülteci kamplarına yerleştirilen ikinci en büyük grubu oluşturuyorlar. Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti’nde yaşanan insanlık dramı Çeçenlerin kendi ülkelerinden kaçmalarına en büyük sebep olarak gösterilse de, insan kaçakçılarının bu ülkenin insanlarına bulundukları vaatlerde küçümsenmeyecek kadar önemli rol oynuyor. Zira raporda yer alan bir bilgiye göre, insan kaçakçıları Çeçenlere boş vaatlerde bulunarak, Almanya’ya yerleşen tüm mültecilere devletten 4 bin Euro kadar ‘hoş geldin’ yardımı verildiği yalanını söylüyor.

Federal Göç ve Mülteci Dairesi geçen hafta yaptığı bir açıklamada da, 2013 yılında mülteci başvuru sayılarının önceki senelere göre yüksek derecede artış göstereceği yönünde tahminlerde bulunmuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.