Mükellefler rahatladı

Mükellefler rahatladı

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan, "Torba yasa ile borcu olan mükelleflerimiz açısından gerçekten bir avantaj olduğu gözüküyor" dedi

Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası '6552 Sayılı Torba Yasa'da Vergi ve Sosyal Güvenlik' konulu bir seminer düzenlenendi. Seminere SMMMO Konya Şube Başkanı İsmail Turan, SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ve çok sayıda üye katıldı. Oda hizmet binasında düzenlenen seminerde konuşan  SMMMO Konya Şube Başkanı İsmail Turan, torba yasa ile mükelleflerin ödemelerinin daha kolaylaştırıldığını söyledi. Turan, "Yapılandırma borcu olan mükelleflerimiz açısından gerçekten bir avantaj olduğu gözüküyor. Burada akıllarda kalan soru işaretlerini gidermek için toplanmış bulunmaktayız. Tabi sosyal güvenlik alanında da il müdürümüz çok önemli katkılar sağlamıştır. Bununla ilgili olarak SGK 4a, 4b ve 4c kapsamında hizmet veriyor. Bununla ilgili gerçekten bizlerin de çok sorunları var. Doğal olarak mükelleflerin sorunları bizlere intikal ediliyor. Bizim çözmemiz gerekiyor. Zaten amacımız da bu. Mükelleflerimi buradaki sorunları en sağlıklı ve hızlı bir biçimde anlatmaya çalışacağız. Bu çalışmaların başarılı olacağını ve amacına ulaşacağını düşünüyorum. Bir çok alanda eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde de eğitim çalışmalarımız devam edecek. Başkanlarımızın desteği ile bu eğitim çalışmalarımızı ilçelerde de düzenlemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

MUTLAKA BORÇ SORGULAMASI YAPIN

Turan'ın ardından söz alan SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz da, "Yapılandırama sürecinin sorunsuz tamamlanması amacıyla müdürlüğümüzdeki yapılandırma noktaları tekrardan düzenlenmiştir. Binamızdaki yoğunluğu azaltmak için de 4b yani Bağ-Kur sigortaları yapılandırma işlemleri zemin katımızda görülmektedir. Ayrıca yurt dışı hizmet çalışmaları da binamızın zemin katında hizmete açılmıştır. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla,  yurt dışı borçlanması nedir, hangi borç hangi süreci kapsamaktadır? Borçların tutarı nedir, gibi sorulara çözüm bulunması amaçlanmaktadır. İl müdürlüğü olarak amacımız vatandaş odaklı, etkin ve dinamik bir müdürlük olma yolunda hızla ilerlemektedir" ifadelerini kullandı.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Musa Kazım Ünver ise, "11 Eylül tarihinde 6552 vergi ve sosyal güvenlik kanunu resmi gazetede yayınlandı. Özetle yasadaki amaç kamuya olan borç yükünü azaltmak ve iyileştirmektir. Bu kanun kapsamından yararlanacak vatandaşlarımıza önerimiz herkesin mutlaka bir vergi borcu sorgulaması yapmasıdır. Sorgulama internet üzerinden yapılabilir. Bu sorgulama sonrasında herhangi bir borcun tespiti durumunda 1 Aralık tarihine kadar gerekli yerlere müracat edebilirler. Benim önerim vatandaşlarımızın bir kaç kuruma dilekçe vermeleri gerektiğinden müracatları internet üzerinden daha kolay bir biçimde yapmalarıdır. Mükelleflerimizi hem vergi dairesine kadar yormamak, hem de kırtasiye masrafını azalmak için önerimiz, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinden müracat yapmalarıdır" şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.