KOP’tan tarım arazilerinin ıslahı için destek

KOP’tan tarım arazilerinin ıslahı için destek

Konya’nın Ilgın İlçesinde yürütülen ‘KOP İle Topraklarımızda Organik Madde Miktarının Artırılması’ projesinde temin edilen tarımsal araçlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.

KOP İdaresi Başkanlığının hibe desteği ile Ilgın İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin teslim töreninde konuşan AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, kamu aracılığı ile kırsalda gerçekleştirilen küçük dokunuşların büyük katma değerler elde edilmesine imkân tanıdığını ifade etti. KOP İdaresinin bu anlamda bölgeye yönelik pek çok dokunuş gerçekleştirdiğini ifade eden Erdem, aslında her bir projenin kamuoyu ile buluşturulması gerekse de KOP İdaresinin, kurumsal bir tevazu ile sessiz dokunuşlar gerçekleştirdiğine değinerek; “KOP İdaremiz tarafından yüzde 80 hibe desteği verilerek çiftçimizin kullanımına sunulan katı gübre dağıtım römorkörlerinin Ağalar, Balkı, Beykonak ve Bulcuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ve Ilgın Süt Üreticileri Birliği’mize teslim edilecek olması, bölgede yer alan tüm çiftçilerimizin bu hizmetten yararlanmalarını sağlayacak” dedi.

YERELDEN BAŞLAYAN PLANLAMA

KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ise merkezden yönetilen kalkınma stratejilerine destek olan bölge kalkınma idarelerinin, yerelden başlayan bir planlama sürecini hayata geçirdiklerini belirterek; “Amacı bölgesel kalkınmayı hedeflemek olan KOP İdaresi Başkanlığımız, tarımsal sulamadan beşerî sermayenin geliştirilmesine, kırsal kalkınmadan enerji, sanayi ve teknolojiye kadar, kalkınmayı esas alan her alanda hizmet vermektedir. Bu anlamda idaremizin, bölgemize ilave kaynak sağlamak açısından bulunduğu konum çok ama çok önemlidir” diye konuştu.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.