‘Mühendis yoksa, halk sağlığı tehdit altındadır’

‘Mühendis yoksa, halk sağlığı tehdit altındadır’

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç ve yönetim kurulu üyeleri Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar’ı ziyaret etti.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, GDO’lu tohum, hibrit tohum ve sertifikalı tohumun tüketiciler tarafından karıştırıldığını belirterek, “GDO’lu tohumların bunlarla karıştırılmaması gerekir. Zirai ilaç kalıntısı hormon ve GDO’dan daha önemlidir. Bunun için reçeteli zirai ilaç satışının tamamıyla çözüm değildir. Bu iş ancak Tarım Danışmanlığı yaygınlaştırılarak çözülebilir. Sorumluluk, Danışman Ziraat Mühendisi’ne verilmelidir.
Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç’te, ZMO Genel Merkezi ile Tüketiciler Birliği Genel Merkezinin tüketici hakları konusunda birlikte hareket ettiklerini beyan ederek Konya’da da birçok konuda ZMO Konya Şubesiyle aynı görüşleri paylaştıklarını belirtti.
Ziyaretin sonunda ZMO Konya Şube Başkanı Özkan Taşpınar, Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç’i Türkiye’de tüketici haklarıyla ilgili en faal çalışan şube olmalarından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.