Muharrem İnce Taraftarı Vekiller, Kurultay Salonunu Beğenmedi

Muharrem İnce Taraftarı Vekiller, Kurultay Salonunu Beğenmedi

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce’yi destekleyen milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ile Şevki Kulkuloğlu, yarın ki olağanüstü kurultayın yapılacağı salonunun uygun olmadığını belirterek seçimin adil ve eşit şartlarda yapılması...

CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce’yi destekleyen milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz ile Şevki Kulkuloğlu, yarın ki olağanüstü kurultayın yapılacağı salonunun uygun olmadığını belirterek seçimin adil ve eşit şartlarda yapılması gerektiğini vurguladı.

    Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un koordinasyonunda ATO Congresium’da yapılacak kurultay hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Haluk Koç, kurultayın yapılacağı alanları basın mensuplarına gezdirip, açıklamalarda bulundu. Gezi esnasında Muharrem İnce’yi destekleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, kurultayla ilgili eksikler ve taleplerini iletmek üzere Koç’un bulunduğu yere geldi.

    Koç ile gazetecilerin yanında görüşmek istediklerini söyleyen ikiliye Koç, şu anda salonun hazırlığına ilişkin yapılacak işleri olduğunu belirterek öğle sonrası kendilerine randevu verdi.

    "CHP, PARTİ İÇİ DEMOKRASİYİ UYGULAMALI"

    CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, demokrasiyi ülkeye getirmiş CHP’nin parti içinde de demokrasiyi uygulaması gerektiğini kaydetti. Koç’a başkanlık divanında temsiliyet, salon süslemesi ve güvenlikle ilgili taleplerini iletmek istediklerinden söz eden Akagün Yılmaz, kurultayın aslında bir bayram, kardeşlik, birliktelik olduğunu söyledi.

    Yılmaz, “Muharrem Bey'in söylediği gibi, aslında iktidara yürüyüşün bir kurultayıdır bu. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir salonda olmasını yadırgadık açıkçası. 5-6 Eylül tarihlerinde ASKİ ve Atatürk Spor Salonu da müsaitti. Ama burasını uygun gördü genel merkez yöneticilerimiz. CHP iktidara yürüyen bir parti olarak bir çıkış yapması gerekir, binlerin, 10 binlerin burada olması gerekir. Ve AKP’ye asıl tavır alması gerekir. Çünkü amacımız kendi içimizde bir yarıştır, ama asıl amacımız iktidara yürümektir. Onun için de bunu tüm görkemiyle göstermeliydik. Biraz bu konularda eksiklikler, hatalar olduğunu düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

    "ÜÇ SALONDA DÜĞÜN YAPILDIĞINI GÖRMEDİK"

    CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da açıklamasında, iktidarın alternatifi olanların güçlerini ortaya koyması gerektiğine işaret ederek şahsen bu kurultayı bir düğün gibi kabul ettiğini söyledi. Kulkuloğlu, ardından hiçbir düğünün 3 salonda yapıldığını görmediğini belirterek, “Dolayısıyla CHP delegelerini o salondan o salona yormaya bizim hakkımız yok. Keşke daha büyük yerlerde daha büyük iddialar ortaya konarak yapılabilseydi, ben daha mutlu olacaktım." şeklinde konuştu.

    CHP’de insanları kategorize ederek, Atatürkçülüğü kategorize ederek değil, gerçekten kucaklayarak, birleştirerek temel ideolojiye sahip çıkarak partiyi büyütebileceklerine dikkat çeken Kulkuloğlu, "Umarım yarına kadar bu yanlışlardan dönülür. 2 genel başkan adayı, var olan bütün güçlerini koyarlar, mesajlarını verirler. Delege de hangisini uygun görürse onu seçer. Biz de baş tacı ederiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.