Muhammet'in Babası, Oğlunun Organlarını Bağışlayacağını Söyledi

Muhammet'in Babası, Oğlunun Organlarını Bağışlayacağını Söyledi

Almanya'da kalp nakli yapılmayan ve beyin kanaması geçiren minik Muhammet Eren, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na getirildi. Muhammet bebeğin babası Yavuz Dönmez, "Çocuğumu buraya getirmemin tek sebebi organlarını bağışlamak." dedi....

Almanya'da kalp nakli yapılmayan ve beyin kanaması geçiren minik Muhammet Eren, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na getirildi. Muhammet bebeğin babası Yavuz Dönmez, "Çocuğumu buraya getirmemin tek sebebi organlarını bağışlamak." dedi.

Almanya'nın Giessen Üniversitesi'nde kalp nakli beklerken beyin kanaması geçiren 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez, Türkiye'den Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ambulans uçakla İstanbul'a getirildi. Muhammet bebek, Atatürk Havalimanı'ndan ambulansla İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Hastane önünde bir açıklama yapan minik Muhammet'in babası Yavuz Dönmez, Türkiye'de organ nakli bilinci olmadığı için çocuğunun Almanya'ya gitmek zorunda kaldığını söyledi. Hastaneye tekrar dönme sebeplerinin tedavi amaçlı olmadığını ve çocuğunun organlarını bağışlayarak dikkat çekmek istediğini belirten baba Dönmez, "Bizim Almanya'da tıbbi ya da hukuki olarak verilecek bir mücadelemiz kalmadı. Beyninde çok ciddi hasarlar oluştu. Şu vakitten sonra geriye dönülemez hasarlar var. hukuki anlamda bir yere kadar şansımız vardı ama tıbbi olarak şansımız kalmadığı için o da kaldı. Benim çocuğumu buraya getirmemin tek sebebi organlarını bağışlamak. Türkiye'de insanların organ bağışlamaması nedeniyle benim çocuğum Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Nihayetinde göndereceğimiz şey toprak olacak. En azından başka çocukların vücudunda hayat bulsun. Başka insanların yüzü gülsün. Bizim buraya geliş amacımız tedavide bir beklenti değil. Çocuğumuzun organlarını bağışlamak ve insanların dikkatini çekmek. Benim çocuğum dışında bir çok nakil bekleyen yüzlerce binlerce çocuk değil bir sürü insan var. Organ bağışı konusunda bilinçli olmamız gerekiyor. Muhammet Eren'in hayatına mal olmasına rağmen. " şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.