Muhalifler Halep'te Minğ Askeri Havaalanına Geniş Çaplı Saldırı Başlattı

Muhalifler Halep'te Minğ Askeri Havaalanına Geniş Çaplı Saldırı Başlattı

Suriye'de muhalifler Esed yönetimine ait en büyüka havaalanlarından biri olarak gösterilen Halep'teki Minğ askeri havaalanına geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Suriye'de muhalifler Esed yönetimine ait en büyüka havaalanlarından biri olarak gösterilen Halep'teki Minğ askeri havaalanına geniş çaplı bir saldırı başlattı. Havaalanı çevresinde muhalifler ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.
Çok sayıda silahlı muhalifin katıldığı saldırıda, iki taraf arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Muhaliflerin ağır silahlarla bombaladığı hava alanından dumanlar yükseliyor.

Yayınlanan görüntülerde havaalanını kuşatan muhalifler görülüyor. Havaalanını roket ve top atışları ile bombalayan muhalifler diğer taraftan çok sayıda silahlı askeri ile havaalanına doğru ilerliyor.

Suriye hava gücü 40,000 personel, 9 savaş bombardıman filosu ve 17 hava savunma savaş filosunu elinde barındırıyor. İç savaş öncesinde Suriye Hava kuvvetlerinde 90 su-22, 134 mig-23, 20 su-24, 198 mig-21, 40 mig-25 ve 60 mig-29 savaş uçağı ve 48 mi-24/25 saldırı helikopteri ile donatılmış durumdaydı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.