Muhalifler Esed’siz Çözüm Şartıyla Cenevre-2 Konferansı'na Katılacak

Muhalifler Esed’siz Çözüm Şartıyla Cenevre-2 Konferansı'na Katılacak

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun (SMDK) iki gün İstanbul’da devam eden toplantısında Cenevre-2 Konferansı’na katılma kararı aldı.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’nun (SMDK) iki gün İstanbul’da devam eden toplantısında Cenevre-2 Konferansı’na katılma kararı aldı. Koalisyon, Beşşar Esed’in Suriye’nin geleceğinde hiçbir rol almaması kaydıyla Cenvere-2 Konferansı’na katılacaklarını bildirdi.

Suriyeli muhaliflerin, Cenevre-2 Konferansı kararı, geçici hükümet ve Kürt Milli Konseyin koalisyona girişi gibi konuları ele aldıkları İstanbul toplantısı dün gece geç saatlere kadar sürdü. Toplantı sonrasında en önemli gündem maddesi olan Cenevre-2 Konferansı’na katılma kararı çıktığı belirtiliyor.

SMDK’nın onayladığı ortak bildiride, Esed ve eli kana bulaşanların hiçbir şekilde Suriye’nin geleceğinde yeri olmadıkları şartı ile Cenevre-2 Konferansı’na katılma kararı alındığı kaydedildi.

Öte yandan SMDK Suriye’de Esed’e karşı savaşan muhaliflerin askeri kanat liderleri ve kanaat önderleri ile görüşmeler yapılıyor. Yapılan görüşmelerde görüşleri alınarak, Cenevre-2 Konferansı'na katılmayı reddeden grupların ikna edilmeye çalışıldığı belirtiliyor. SMDK, Cenevre -2 Konferansı’nda cephede savaşan askerlerin tam desteğini alarak, masada daha güçlü bir şekilde oturmak istiyor.

SMDK, Cenevre 2 Konferansı katılım kararını resmi bir şekilde duyurmadı. Bugün gerçekleştirilmesi beklenen basın toplantısı ile nihai kararın kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.