Muhalifler: Cenevre 2 Konferansı'nı Görüşmek Üzere Rusya’dan Davet Aldık

Muhalifler: Cenevre 2 Konferansı'nı Görüşmek Üzere Rusya’dan Davet Aldık

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Basın Sözcüsü Luay el Safi, Cenevre 2 Konferansı’nı görüşmek üzere Moskova’dan kendilerine resmi bir davet geldiğini söyledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Milli Koalisyonu (SMDK) Basın Sözcüsü Luay el Safi, Cenevre 2 Konferansı’nı görüşmek üzere Moskova’dan kendilerine resmi bir davet geldiğini söyledi. Sözcü Safi, Moskova’ya gitme konusunda ise henüz bir karar almadıklarını aktardı.

Muhaliflere yakın Eldorar haber sitesinde SMDK Basın Sözcüsü Luay el Safi'nin Moskova'dan davet mektubu aldıklarını söylediğini duyurdu. Haberde Esed yönetimi ile muhalifler arasında Suriye krizinin ele alınacağı Cenevre 2 Konferansı öncesi Rusya, muhaliflerle görüşmek amacıyla resmi bir davet gönderdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, tarafından gönderilen davette Cenevre 2 Konferansı konusunun ele alınmasının amaçlandığı belirtiliyor.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği Sözcüsü Martin Nesirky’nin bir röportajında BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Cenevre 2 tarihinin kesin olarak duyurmaya hazır olmadığını söyledi.

Muhaliflerin son olarak İstanbul’da gerçekleştirdikleri toplantıda Cenevre 2 Konferansı’na katılmak için Esed yönetimi ve eli kana bulaşanların hiçbir şekilde Suriye’nin siyasi geleceğinde yeri olmaması şartını öne sürmüşlerdi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.