Muhalif Navalnı Moskova’da, Belediye Başkanlığına Aday

Muhalif Navalnı Moskova’da, Belediye Başkanlığına Aday

Kremlin karşıtı muhalif lider Aleksey Navalnı, tutuksuz yargılanma kararının ardından Kirov kentinden başkent Moskova’ya geldi.

Kremlin karşıtı muhalif lider Aleksey Navalnı, tutuksuz yargılanma kararının ardından Kirov kentinden başkent Moskova’ya geldi. Moskova’da destekçileri tarafından karşılanan Navalnı, 8 Eylül’de yapılacak Moskova Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylığının devam edeceğini söyledi.

Taraftarlarına seslenen Navalnı, “Biz seçimlere gideceğiz, ve biz kazanacağız…” dedi. Zorlu bir seçim kampanyası süreci olacağına değinen muhalif lider, önümüzdeki yedi hafta boyunca sıkı çalışacaklarını kaydetti.

Tren istasyonunda kendisini karşılamaya gelenlere ve tutuklama kararının ardından sokaklara çıkan binlerce taraftarına teşekkür eden Navalnı, “Şimdi dikkatlice dağılalım. Ben seçim ofisimde olacağım. Bu fırsatı elde edene kadar yarın, sonraki gün ve her gün oradayım.” ifadelerini kullandı. Taraftarlar da, “Belediye Başkanı Navalnı!” sloganı attı.

Kirov’da bulunan Leninski Bölge Mahkemesi, belediyede danışman olarak çalıştığı yıllarda 500 bin dolarlık yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile Navalnı’ye 5 yıl, devlet kereste şirketi Kirovles’in eski yöneticisi Pyotr Ofitserov’a da 4 yıl hapis cezası vermişti. Mahkemenin tutuklama kararını bir üst mahkeme tutuksuz yargılanmaları yönünde bozdu.
Navalnı mahkemeyi siyasi karar vermekle suçlarken, ABD ve Avrupa Birliği’nden Navalnı’nın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Gözlemciler belediye başkanlığı seçimlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tam desteğini alan Sergey Sobyanin karşısında fazla şansı olmadığını belirtiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.