Muğla'da Okul Müdürlerinin Yarısından Fazlasının Görevine Son Verildi

Muğla'da Okul Müdürlerinin Yarısından Fazlasının Görevine Son Verildi

Aktif Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Hakan Ünalan, Muğla'da havuza alınan 224 okul müdürünün, puanlamayla yarısından fazlasının görevine son verildiğini söyledi. Hakan Ünalan, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na...

Aktif Eğitim-Sen Muğla İl Temsilcisi Hakan Ünalan, Muğla'da havuza alınan 224 okul müdürünün, puanlamayla yarısından fazlasının görevine son verildiğini söyledi.

Hakan Ünalan, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda dört yıllık görev süresi tamamlanan 16 bin okul müdürünün yeniden görevlendirilmesi için yapılan puanlama süresinin 15 Ağustos 2014 tarihinde sona erdiğini hatırlattı. Yapılan puanlama sonucunda 75'in altında puan alarak başarısız sayılan okul müdürlerinin görevlerinden alınarak yöneticiliklerinin son bulduğunu belirten Ünalan, "Değerlendirmeyi yapan komisyonda puanlamanın yüzde 40'ını okuldaki en kıdemli öğretmen, en kıdemsiz öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen, okul aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclis başkanı yaptı ancak yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmını ilçe Milli Eğitim müdürü ve iki şube müdürü değerlendirdi. Tamamına yakını hükümete yakın sendikanın belirlediği iddia edilen kişilerden oluşan ve yeni atanan ilçe Milli Eğitim müdürleri ile bir kısmı atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadıkları, adını bile bilmedikleri, yeteri kadar tanımadıkları okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını nasıl takdir ettikleri merak konusudur. Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve hükümete yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı, diğer sendikalara üye olanlara ise düşük puanların verildiği iddialarının, sonuçlara bakıldığında hiç de yersiz olmadığı görülmektedir." dedi.

Muğla'da 224 okul müdürünün puanlamaya tâbi tutulduğuna ve puanlanan müdürlerin yarısından fazlasının görevinin sonlandırıldığına dikkat çeken Ünalan, "Geçer not alan müdürlerin yaklaşık yüzde 65'ini ise herkes tarafından malum olan sendika üyesi okul müdürlerinin aldığı görülmüş ve geri kalan okul müdürlerinin, yandaş sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle adeta cezalandırılarak başarısız sayıldığı bu uygulamayı kınıyoruz. Burada sitemimiz 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine değil, değerlendirmede adil davranmayan ve malum sendikanın hazırladığı listelerle hareket eden yetkilileredir. Kaldı ki Fethiye, Dalaman ve Yatağan'daki puanlamalarda ilgili şube müdürlerinin puan vermemesine rağmen müdürlerin değerlendirildiği görülmüştür. Yapılan bu hukuksuz işlemlerin adalet imbiğinden süzülerek hakikatin tecelli edeceğine inanıyor, birileri tarafından başarısız sayılsalar da o müdürlerimizin kamu vicdanında başarılı olduklarını da buradan ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Ünalan, başından beri hukuken sıkıntılı olan bu uygulamanın, sonuna kadar sıkıntılı işleyeceği savunarak şöyle devam etti: "Yeni görevlendirilecek okul müdürleri için de listelerin yandaş sendika tarafından oluşturulmaya başlandığını ve değişik mahfillerde üyelik mukabilinde makam, koltuk pazarlamacılığı yapıldığını esefle ve hayretle duymaktayız. Bir eğitim yöneticisinin sendikasına göre belirlenmesi anlayışını reddederek, sendika üyeliği mukabili yöneticilik anlayışını meslektaşlarımızın birikim, tecrübe ve yetkinliklerine hürmetsizlik olarak görmekteyiz. Temennimiz o dur ki aklen, kalben ve ruhen sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için gayret gösterecek eğitim camiasının, bu tür suni ve zorlama işlemlerden bir an önce kurtulması ve iş barışının adil bir şekilde sağlanarak eğitim çalışanlarının huzur ortamında çalışabilmesidir. Hakkın üstün tutulduğu, liyakatin esas alındığı, herkesin hukuk karşısında eşit olduğu uygulamaların icra edileceği günleri görebilmek dileğiyle kamuoyuna saygıyla duyurulur." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.