Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Belirledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Logosunu Belirledi

Mahalli idareler seçimlerinin ardından büyükşehir statüsü kazan Muğla'da, beş aydır yürütülen logo çalışması sona erdi. Daha önceden belirlenen 16 Selçuklu motifinden oluşan logolar, ilk olarak belediyenin internet sitesinde halkın beğenisine...

Mahalli idareler seçimlerinin ardından büyükşehir statüsü kazan Muğla'da, beş aydır yürütülen logo çalışması sona erdi. Daha önceden belirlenen 16 Selçuklu motifinden oluşan logolar, ilk olarak belediyenin internet sitesinde halkın beğenisine sunuldu. 8 bin 13 kişinin oylamasıyla bin 468’nin beğenisini kazanan 13 yıldızlı, kalp şeklinde "M" harfinin olduğu, dört yoncalı ve içinde güneş olan logo, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı, Osman Gürün başkanlığında yapıldı. Gündemin 25. maddesinde yer alan logo belirlenmesi konusu görüşüldü. Meclis üyeleri, ulusal bir yarışma yapılmadan, kendilerine daha önceden belirlenen çalışmanın dikte edilmesine tepki gösterdi. CHP grubu, logoda "T.C." simgesine yer verilmesi isterken AK Parti grubu adına söz alan Başkan Vekili Gültekin Akça ise logonun Muğla'yı yansıtmadığını savundu: "Denizimiz, doğamız, tarihimiz yok. Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle logo yeterince tartışılmadı. O nedenle yeniden, daha üst düzeyde bir çalışma yapılabilir. Logonun belirlenmesine halkın geniş katılımı sağlanabilir." dedi. AK Parti'li Milas Belediye Meclis Üyesi Hürol Önder de belirlenmiş bir logoya evet veya hayır demekle karşı karşıya bırakıldıklarını söyledi. CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise oturduğu yerden meclisin oylamasına sunulan logonun küçültüldüğünde anlaşılır olup olmadığını sorup, "Polis amblemi gibi olmuş." dedi.

Oylamadan önce logoyu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, bir önceki toplantıda meclis üyelerinden görüşlerini bildirmelerini istediklerini hatırlatarak, "Önerileri olan bildirsin dedik. Bugüne kadar kimseden bir şey gelmedi. Beş aydır, kurumsal kimlik tarifi yapıp evrak bastıramıyorum. Köy muhtarlığı gibi yazışma yapıyoruz. 'T.C.' önerisi tamam. Grafiker arkadaşlara söyleriz, T.C.'yi nereye, nasıl koyacaklarına karar verirler." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yapılan oylama sonunda, CHP grubunun "evet" oyları ile logo kabul edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi logosunun orta kısmında kullanılan yıldız simgesi, Selçuklu döneminde kullanılan bir motif olmakla birlikte "M" harfini de oluşturuyor. Kalp simgesi, hem sloganın "Sevgi, Hoşgörü ve Güleryüz" anlayışını hem de şansın simgesi olan dört yapraklı yoncayı temsil ediyor. Logonun ortasında kullanılan güneş ve etrafına yerleştirilen 13 simge ise Muğla'nın ilçeleriyle birlikte bir bütün olduğunu ifade ediyor. Ayrıca daire formundaki logoda 13 ilçeyi simgeleyen yıldızlar bulunuyor. Kullanılan renklerse özgürlüğü, doğayı, gökyüzünü ve denizi simgeliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.