Müftüoğlu: Hedefimiz Londra

Müftüoğlu: Hedefimiz Londra

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, sporcuların tur koşma yeteneğini artırmak ve 2012 Londra Olimpiyatları’na katılmak için 4 yeni tur düzenlediklerini söyledi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu, 2010 Yılı Faaliyet Programı’na dört yeni tur daha ekledi. Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, bu yıl ilk kez dört yeni tur düzenlediklerini ve bu turların 2.2 kategorisinde yapılacağını söyledi. Daha önce Türkiye’de, günlük yarışlar yapıldığını ve yılda sadece bir tur koşulduğunu anlatan Müftüoğlu, HC kategorisinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun yanı sıra 2.2 kategorisinde dört yeni tur daha gerçekleştirileceğini bildirdi.

LONDRA OLİMPİYATLARINA KATILMALIYIZ
Düzenlenen turların, 2012 Londra olimpiyatları yolunda Türk sporcuların daha fazla puan almasını sağlayacağını belirten Müftüoğlu, şöyle konuştu:  “Bu yıl faaliyet programına dört yeni tur ekleyerek çok önemli bir ilki daha gerçekleştirmiş olduk. Düzenlenen dört bisiklet turunun ana hedefi 2012 Londra Olimpiyatları. Londra Olimpiyatları, bizim olmazsa olmazımız. Olimpiyata gitme noktasında her türlü fedakarlık ve çabayı göstereceğiz ki bu girişim de bunlardan biri “Sporcularımızın tur koşma yeteneğini artırmak ve 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma yolunda daha fazla puan toplamasını sağlamak amacıyla bu turları düzenledik.” Trakya yöresinde ilk kez bu kadar geniş çaplı bir bisiklet yarışı, yani tur düzenlendiğini vurgulayan Müftüoğlu, “Trakyalıların bu tura ilgisi çok fazla oldu. Tur başarıyla sona erdi” dedi.
SIRADA ÜÇ TUR DAHA VAR
Müftüoğlu 2010 Yılı Faaliyet Programı’na alınan dört bisiklet turunun, daha önce yapılan 43 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ile aynı kategoride gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, “Türkiye’de yapılan 43 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2.2 kategorisindeydi ve o tur Türkiye’nin en büyük turu idi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, HC kategorisinde gerçekleştiriliyor ve senede bir turun yapıldığı 2.2 kategorisinde, artık her yıl dört tur daha düzenliyoruz. Bu da bisiklet sporunda ülkemizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli” diye konuştu.
Müftüoğlu, 2010 Yılı Faaliyet Programı’nda yer alan dört turdan ilkinin 1. Trakya Bisiklet Turu adı altında Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde başladığını ve devam ettiğini belirterek, Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı turun, 4 gün, 4 etap, 524 kilometreden oluştuğunu bildirdi. 1. Trakya Bisiklet Turu’na 11 takım, 77 bisikletçi katıldı. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2010 yılında 2.2 kategorisinde düzenleyeceği diğer turlar ise Zafer Turu (26 - 30 Ağustos), Marmara Turu (10 - 13 Eylül), Gelibolu Turu (1 - 5 Ekim)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.