Müftüoğlu: 2011 altın yıl oldu

Müftüoğlu: 2011 altın yıl oldu

Başkanlığa seçildiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla Türk bisiklet sporuna ivme kazandıran, bisiklet sporunu Avrupa arenasına sokan ve herkesin haklı takdirini alan Bisiklet Federasyonu Başka

Başkanlığa seçildiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla Türk bisiklet sporuna ivme kazandıran, bisiklet sporunu Avrupa arenasına sokan ve herkesin haklı takdirini alan Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Konya’da bisiklet sporuna hizmet eden kulüpler ve kulüp başkanları ile bir dizi görüşmelerde bulundu. 2011 yılının bisiklette başarılı geçmesinde emeği bulunan kulüplere teşekkür amaçlı geldiği Konya’da Gazetemizi de ziyaret eden başarılı Bisiklet Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, bisikletle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Müftüoğlu, Türkiye bisikletinin 2011 yılında altın yılını yaşadığını ifade ederek, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

 

“2011 yılı organizasyon kabiliyetimizi geliştirdiğimiz uluslararası sportif başarılara imza attığımız bir yıl oldu.  40 yıl sonra olimpiyatlara gitmeyi garantiledik.  Cumhurbaşkanlığı gibi yılda 1 kez yapılan önemli uluslar arası bir organize ayarında 7 organizeye imza attık. Tabii ki bunları Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüzün destekleri ile yaptık. Belirli bir barajı geçmek şartı ile gidilen olimpiyatlara 40 yıl sonra katılma hakkını elde ettik. Bisiklette Avrupa Şampiyonu çıkardık. Organizasyonlar noktasında ise tavan yaptık. Dolayısıyla da 2011 yılı bisiklet için altın bir yıl oldu.”

 

KONYA BİSİKLETİN ANAVATANI

 

Konya’nın bisikletin anavatanı olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, bisiklet branşında faaliyet gösteren tüm kulüplere teşekkür etti. Müftüoğlu: “Konya, daha önceleri bu spora bir çok şampiyon sporcu yetiştirmiş bir ilimiz. Konya’nın bu anlamda yeri bambaşka.   Şu anda da bisiklet alt yapısına hizmet eden çok önemli kulüplere sahip. Torku Şekerspor, Özel İdarespor, Selçuklu Belediyespor, Çatalhöyük Çumra Belediyespor ve diğer kulüplerimiz bu spora çok olumlu katkılar sağlıyor. Bisiklet ailesi olarak kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kulüplerimizin hepsi takdiri hak ediyor.  Türkiye’de bisiklet sporu iyi noktalara gelmiş ve Avrupa’da da isminden söz ettiriyor ise Konya’nın katkısını kimse inkar edemez. Federasyon başkanı olarak Konya’daki kulüplerimizden memnunum ve birlikte çalışmaktan da mutluyum” dedi.

 

TORKU ŞEKERSPOR BİR İLKE İMZA ATTI

 

Konya’nın bisikletin anavatanı olduğunu ifade eden Emin Müftüoğlu, Konya’nın yüzakı olan Torku Şekerspor’un Türkiye’de ilk continental takımı kurarak  bir ilke imza attığının altını çizdi. Müftüoğlu: “Konya Torku Şekerspor’un bisiklete verdiği önem ve yaptığı yatırımlar bizi bisiklet ailesi olarak çok mutlu ediyor. Konya’nın bisiklette anavatan olması boşuna değil.  Bisiklet sporunu destekleyen, bisiklet ailesinin yanında olduğunu her fırsatta gösteren, özellikle bisiklete karşı büyük bir hayranlık duyduğunu bildiğim PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’a ve Kulüp Başkanı Yavuz Erence’ye bisiklet ailesi olarak teşekkür ediyorum. Torku Şekerspor Türkiye’de bir ilke imza atarak Continental (Kıtalar arası) bisiklet takımı kurdu. Bununla birlikte bisiklet altyapısına hizmet eden bir kulüp. Ülke olarak  ilk defa bir Avrupa Şampiyonu çıkardık. Şampiyonumuz Ahmet Örken bu kulübün sporcusu. Şekerspor Kulübü ile yaptığımız görüşmelerde bisiklet branşına önem vermeye devam edecekleri haberi bizler mutlu etti. Kendilerine tekrar tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.