Müftülüğün Kuran Kursu Yapmak İstediği Bina Mili Eğitim'e Verildi

Müftülüğün Kuran Kursu Yapmak İstediği Bina Mili Eğitim'e Verildi

Muş İl Genel Meclisi, köye dönüştürülen Gülkoru Belediyesi hizmet binasını Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verdi. Muş İl Genel Meclisi, 2014 yılı yatırım programı Ağustos ayı 4’üncü toplantısını...

Muş İl Genel Meclisi, köye dönüştürülen Gülkoru Belediyesi hizmet binasını Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verdi.

Muş İl Genel Meclisi, 2014 yılı yatırım programı Ağustos ayı 4’üncü toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Ömer Çetinkaya Başkanlığında oturumu açılan toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve alınan kararlara ilişkin tutanak özetlerinin okunması ve onayı ile toplantı devam etti.

Gündemin 5’inci maddesi olan Gülkoru Belediyesi hizmet binasının Kur’an kursu olarak Malazgirt İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi konusunun, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. Maddesi gereğince, İl Genel Meclisi bilgilendirmek üzere İmar ve Bayındırlık ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler İhtisas Komisyonlarının hazırladığı raporun okunarak yeniden görüşülmesi istendi.

Gündem maddesi üzerine açıklama yapan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı Ümit Sakık, hazırlanan raporu okudu.

Müftülüğün talebi üzerine istenen hizmet binasının Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini uygun gördüklerini ifade eden Komisyon Başkanı Sakık, şunları söyledi: “6360 sayılı Kanun ile Köye dönüştürülüp, idaremize devri yapılan Gülkoru Belediye hizmet binasının Kur’an Kursu olarak Malazgirt İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Müdürlüğü 02.07..2014 tarih ve 3692 Sayılı İl Makamı teklif yazıları talepte bulunmuştur. Komisyonumuz hizmet binasının bulunduğu köye, giderek bina ile ilgili incelemeler yapılmış olup, köy halkıyla yüz yüze görüşmelerde, genel anlamda köy halkının talebi alınarak, hizmet binasının Malazgirt Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi uygun görülmüş ve eğitim, öğretim konusunda Milli Eğitim tarafından herhangi bir şekilde değerlendirilmesi için hizmet binasının Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinin uygun olacağı kanaatindeyiz.” Komisyon raporunun okunmasından sonra Gülkoru Belediyesi hizmet binası Malazgirt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.