'Müftü Uzun'un Tayini Cenazeden 3 Gün Önce Çıktı'

'Müftü Uzun'un Tayini Cenazeden 3 Gün Önce Çıktı'

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un tayininin sanatçı Murat Göğebakan’ın cenazesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile arasında yaşandığı iddia edilen polemikten 3 gün önce...

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un tayininin sanatçı Murat Göğebakan’ın cenazesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile arasında yaşandığı iddia edilen polemikten 3 gün önce çıktığını söyledi.

Parti il binasında düzenlediği basın toplantısı ile Seyhan Müftüsü Halil Uzun’un tayiniyle ilgili iddialara cevap veren Yeni, Göğebakan’ın cenazesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Müftü Uzun arasında herhangi bir polemik yaşanmadığını söyledi. Bazı kesimlerin Müftü Uzun’un konuşma yapmak isteyen Bakan Ömer Çelik’e ‘yeri değil’ demesi üzerine tayinin çıkarıldığı şeklindeki iddiaların doğru olmadığını vurgulayan Yeni, Müftü Uzun ve Bakan Çelik’in de bu iddiaları yalanlayarak tartışma konusuna nokta koyduklarını ifade etti.

Müftü Uzun’un tayin emrinin olaydan 3 gün önce 31 Temmuz günü 5173 nolu kararla verildiğini vurgulayan İl Başkanı Yeni, yapılan haberlerin Bakan Ömer Çelik’e saldırmak maksatlı olduğunu iddia etti. Yanlı haberleri kınadığını ifade eden Yeni, "Bu yanlı habere dail olmasalar dahi alet olanlar ve bunun da sorumlulukları daha üst seviyede olması gereken siyasiler olması da bizi üzüyor. Cenazeye birçok yerel ve ulusal basın temsilcisinin yanı sıra gerek protokolden gerek Göğebakan’ı seven vatandaşlardan birçok katılım vardı. Olay yaşanmış olsaydı herkesin gözü önünde olurdu." dedi.

Yeni daha sonra Tufanbeyli’de yapılan termik santralle ilgili yöneltilen sorulara cevap verdi. Yapılan santralle ilgili köylülerin yaşadığı sorunlarla ilgili kendisine bilgi gelmediğini ifade eden Yeni, konunun takipçisi olacağının altını çizdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.