Mübarek'in beraati Mısır'da protesto edildi

Mübarek'in beraati Mısır'da protesto edildi

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in bugün yargılandığı davalarda, hakkında beraat kararı verilmesi ülkenin çeşitli kentlerinde protesto edildi.

Aralarında Dustur (Anayasa), Güçlü Mısır partileri ile Darbe Karşıtı Öğrenciler ve 6 Nisan hareketleri üyelerinin bulunduğu çok sayıda kişi, 25 Ocak devriminin sembolü Tahrir Meydanı'nın yaya ve araç trafiğine kapatılması nedeniyle Abdulmunim Riyad Meydanı'nda toplandı. Göstericiler Mübarek ve dönemin sembol isimleri aleyhinde slogan attı.

İskenderiye'nin Kleopatra bölgesinde de gençlik hareketlerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen ve tanınmış aktivist Mahinur el-Mısri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda gösterici, Mübarek hakkında beraat kararı verilmesini protesto etti.

MÜBREK MASUM BEN SUÇLUYUM

İsmailiyye ve Port Said'de düzenlenen gösterilerde ise "Mübarek'in devleti masum, ben suçluyum" yazılı pankartlar açıldı.

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek, dönemin İçişleri Bakanı Habib Adli ve 6 yardımcısı hakkındaki davaların bugün yapılan duruşmalarından üçünde beraat, birinde zaman aşımı ve birinde de "hakkında dava açılamaz" kararı alınmıştı.

MÜEBBET HAPİS VERİLMİŞTİ

Mısır'da devrim sırasındaki gösterilerde 900 protestocunun ölümüyle ilgili davada, devrik lider ve eski içişleri bakanı Habib Adli, 2 Haziran 2012'de ömür boyu hapis cezasına mahkûm edilmişti. Ancak Ocak 2013'ta temyiz mahkemesine yapılan itirazın kabul edilmesinin ardından Mübarek'e yeni bir yargılanma hakkı tanındı.

Mübarek daha önce başkanlık köşklerine tahsis edilmiş fondan 174 bin dolara el koyması suçundan 3 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası almıştı. Mübarek sağlık durumundan dolayı Kahire'deki Maadi Askeri Hastanesi'nde hapiste tutuluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.