Moskova’da Türk Endüstriyel Mutfak Ürünlerine Büyük İlgi

Moskova’da Türk Endüstriyel Mutfak Ürünlerine Büyük İlgi

Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan 17. Uluslar Arası Endüstriyel Mutfak Ürünleri fuarında Türk ürünleri görücüye çıktı.Crocus Expo’da yapılan fuara 15’ten fazla Türk firması katıldı. Toplam 500 metrekarelik alanda kurulan...

Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılan 17. Uluslar Arası Endüstriyel Mutfak Ürünleri fuarında Türk ürünleri görücüye çıktı.

Crocus Expo’da yapılan fuara 15’ten fazla Türk firması katıldı. Toplam 500 metrekarelik alanda kurulan Türkiye standında Türk endüstriyel mutfak ürünlerine katılımcılar büyük ilgi gösterdi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Gastroinox firması ortağı Abdurrahim Güzel, amaçlarının Türk ürünlerinin tanıtmak olduğunu ifade etti. Türk iş adamı, “Firma olarak temel felsefemiz kalite, hizmet ve hazır ürün. Katılımcıların hepsi Türkiye’nin seçkin firmaları. Örneğin İnoksan bu alanda Türkiye’nin en büyük firmalarından biri. Can Can, Yılmaz Kıyma Makineleri, Gürel ve başka firmalarımız burada.” dedi.

Gastroinox olarak fuara katılmaktan memnun olduklarını ifade eden Güzel, “Burada firmamızın çeşitli ürünlerini sergiliyoruz. Firmalarımızın fuarda şov kısmını da biz gerçekleştiriyoruz. Rusya’da fabrikamız faaliyet gösteriyor. Fabrikada ürettiğimiz makineleri burada şov olarak tanıtıyoruz. 5 yıldır Rusya’da faaliyet gösteriyoruz. Fuarda Rus katılımcılar ilgisi büyük, anlaşmalar bile yaptık. Fuarda genel olarak Türk firmalarının kalite ve büyüklüğünü sergilemiş olduk. En büyük stand bizim. Burada yapılan aşçı yarışmalarına da sponsorluk yapıyoruz. Yarın Rus aşçılarına Türk yemek yarışmasını organize edeceğiz. Rusya’da ilk yarışma sıfatını kazanacak. Juri heyeti de Türk.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın endüstriyel mutfak ürünleri cirosunun yıllık 2,5 milyar dolar olduğunu vurgulayan Güzel, “Buradaki payımız yıllık 3 milyon avro.” diye konuştu.

Rusya’ya yönelik yaptırımlardan hiç bir şekilde etkilenmediklerine işaret eden Türk iş adamı, “Tam tersi bizim için fırsat oldu. Rusya’da iş yapmak isteyen iş adamlarımıza da şöyle tavsiyelerimiz var: Rus alıcı kaliteye önem verir. Öncelikle kalite ve iyi servis. Gıda güvenliliği konusu önemli.” değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.