Moskova'da Güneş Enerjili Otobüs Durağı Hizmete Girdi

Moskova'da Güneş Enerjili Otobüs Durağı Hizmete Girdi

Soğuk kış şartlarının yaşandığı Rusya’da otobüs duraklarında bekleyen halk için yeni hizmet devreye giriyor. Artık tamamı kapalı ve ısıtma sistemi olan durakta bekleyecek olan halk, kış şartlarından etkilenmeyecek. Yazın sıcak dönemlerde...

Soğuk kış şartlarının yaşandığı Rusya’da otobüs duraklarında bekleyen halk için yeni hizmet devreye giriyor. Artık tamamı kapalı ve ısıtma sistemi olan durakta bekleyecek olan halk, kış şartlarından etkilenmeyecek. Yazın sıcak dönemlerde de duraklarda soğutma sistemi devreye girecek. İlk ısıtma ve soğutma sisteminin bulunduğu otobüs durağı 4Numaralı Doğum Evi'nin girişine açıldı. Otobüs durağının bir özelliği de tüm enerjisini güneşten alıyor olması.

Sıcaklığın sıfırın altına düştüğü zaman ısıtıcı otomatik olarak devreye girecek. Yazın ise sıcaklık çok yükseldiği zaman soğutucunun çalışacağı belirtiliyor. Ayrıca ilerleyen zamanlarda durağın içerisine televizyon monte edilecek.

İçerisinde oturmak için bankların bulunduğu durak ayrıca vandallardan korunmak için içerisinde kamera bulunduruyor.

Söz konusu doğum evi tarafından yapılan açıklamada “Burada eskiden sadece bank vardı. Çalışanlarımız ve hamile ziyaretçiler çok üşüyor ve üstü açık olduğu için de yağmurlu havalarda ıslanıyorlardı. Artık böyle bir sorunumuz kalmadı.” denildi.

Sibiryalı özel bir firmaya sipariş ile yaptırılan otobüs durağı Rusya’da sosyal medyanın da gündeminde. Halk, ısıtmalı teknolojik durağı görmek için,bölgeye akın ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.