Moskova Polisi “satranç Katili” Şüphelilerini Yakaladı

Moskova Polisi “satranç Katili” Şüphelilerini Yakaladı

Geçen hafta bir parkta parçalanmış kadın cesedi bulan Moskova polisi, olayın şüphelileri olduğu belirtilen 3 kişiyi yakaladı.

Geçen hafta bir parkta parçalanmış kadın cesedi bulan Moskova polisi, olayın şüphelileri olduğu belirtilen 3 kişiyi yakaladı. Kadın cesedinin bulunduğu Bitsevski Parkı, satranç tahtası katili olarak bilinen Aleksandr Piçuşkin’in işlediği cinayetlerle ünlendiği için yetkilileri korkutmuştu. Ağustos ayında da aynı parkta iki parmağı kopmuş bir kadın cesedi bulunmuştu.

Polis sözcüsü olayla ilgili detay vermezken, Ria Novosti’ye açıklamada bulunan kaynak bayanın apartman girişinde alkolik kişiler tarafından çıkan kavgada öldürüldüğünü söyledi. Kaynak, “20 yaşında olan bayan Zyuzino semtinde bulunan apartmanının önünde öldürüldü. Sonra da suçu gizlemek için bayanın cesedi Bitsevski Park’a götürüldü.” dedi.

Basında yer alan katil ya da katillerin kadının kafa derisini soyduğu ve cesedi parçaladığı yönündeki iddialara cevap veren yetkili, “Kadının cesedi parkta bir süre kalmış. Orada hayvanlar ve kemirgenler cesedi parçalamış. Vücudunun farklı yerlerinde de bu tür yaralara rastlandı…” bilgisini verdi.

Yetkili iki kişinin kadını öldürmekle suçlandığını, gözaltına alınan bir kişinin de cesedi Bitsevski parka taşıdığını söyledi.

Bitsevski park 2001-2006 yıllarında 49 kişiyi öldüren “satranç katili” Aleksandr Piçuşkin’in kurbanlarını attığı yer olarak biliniyor. 2007’de çıkarıldığı mahkemede ömür boyu hapse mahkum olan Piçuşkin, hedefinin sayıyı 64’e tamamlamak olduğunu söylemişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.