Moskova Polisi 1200 Kaçak Göçmeni Gözaltına Aldı

Moskova Polisi 1200 Kaçak Göçmeni Gözaltına Aldı

Dün akşam saatlerinde olay çıkaran ırkçı gruplardan 380 kişiyi gözaltına alan Rus polisi, gün boyu da kaçak göçmenlere operasyon düzenledi.

Dün akşam saatlerinde olay çıkaran ırkçı gruplardan 380 kişiyi gözaltına alan Rus polisi, gün boyu da kaçak göçmenlere operasyon düzenledi. Rusya’nın başkenti Moskova’nın güney bölgesi Biryulyevo’da meyve ve sebze dükkanlarında çalışan en az 1200 göçmen, evrakları eksik olduğu gerekçesi ile göz altına alındı.

Halkın çoğunluğunun rahatsız olduğu kaçak göçmenlere yönelik polis operasyonu, Rus vatandaşı Yegor Şerbakov’un Kafkas kökenli olduğu iddia edilen bir kişi tarafından öldürülmesinin ardından yoğunlaştı.

Göçmenler tarafından işlenen suçlara yönelik halkın tepkisi çok sert olurken polis, dün gözaltına alınan ırkçı göstericilerden 308’inin salıverildiğini, 70’i ile ilgili de yasal işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Rusya Federal Göçmen Bürosu Başkanı Konstantin Romodanovski, yabancılara yönelik kontrolleri artırdıklarını, yaklaşık 300 bin yabancının Rusya’ya girişinin yasaklandığını duyurdu.

Rusya, 2013’te 13 bin 500 yabancıyı sınır dışı etti. Rusya Federal Göçmen Bürosu’nun verilerine göre büyük çoğunluğu Orta Asya ve Kafkas ülkelerinden olmak üzere ülkede 11,3 milyon göçmen yaşıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.