Moğolistan’daki Türklerin Kurban Bayramı Sevinci

Moğolistan’daki Türklerin Kurban Bayramı Sevinci

Türkiye’den 10 bin kilometre uzaklıktaki Moğolistan’da yaşayan Türkler, Kurban Bayramı’nı sevinçle kutladı.

Türkiye’den 10 bin kilometre uzaklıktaki Moğolistan’da yaşayan Türkler, Kurban Bayramı’nı sevinçle kutladı.

Moğolistan’da 20 yıldır faaliyete bulanan Türk okullarından başkent Ulanbator’daki Elite Internatıonal Türk Okulu’nda bayram yemeği verildi. Yemeğe, başta Türkiye’nin Ulanbator Büyükelçisi Mustafa Sarnıç olmak üzere, Ulanbator’daki diğer Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Türk işadamları ve öğretmenler katıldı.

Bayram yemeğinde en çok çocuklar sevindi. Ebeveynleri ile birlikte yemeğe katılan çocuklar, harçlıklarını almak için sıraya girdi. Büyükelçi Sarnıç, herkesin bayramını kutladı ve çocuklara bayram harçlığı verdi.

Türk Okulları ve Empathy Kurumları Genel Müdürü M.Turgut Karabulut, buradaki konuşmasında, ‘’Kurban Bayramı Türkiye’den 10 bin kilometre ötede nasıl kutlanıyor nasıl değerlendiriliyor diye düşünürseniz işte arkadaşlarımızı görüyorsunuz. Gerçekten annelerinden babalarından sevdiklerinden uzakta bayram yapıyorlar. Biz bütün Türkiye’nin bayramını tebrik ediyoruz ve Türkiye’ye buradan selam söylüyoruz.’’ dedi. Türk okullarının Moğolistan’da gayet güzel işler yaptığını anlatan Karabulut, Türkiye’nin desteğini hissettiklerini vurgulayarak, teşekkür eti.

3 milyonun üzerinde nüfusa sahip Moğolistan’da nüfusun yüzde 5’ini Müslümanlar oluşturuyor.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.