Mobilya sektörü Suudi Arabistan pazarında elini güçlendirmek istiyor

Mobilya sektörü Suudi Arabistan pazarında elini güçlendirmek istiyor

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "Bölge geçtiğimiz yıllarda ilk 5 pazarımız arasında yer alıyordu, şimdi tekrar eski günlerimize dönmek için yoğun çaba gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, dünyada tüm mobilya gruplarında ürün üretebilen 4 ülke arasında yer alan Türkiye'de mobilya sektörü ihracat çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'nin kuzeyden güneye, doğudan batıya üreticilerini tek bir çatı altında toplayarak sektörün sesi olan MOSFED ise yerli üretimin dünyada varlığını artırabilmesi için var gücüyle çalışıyor.

Türkiye son yıllarda geliştirilen pozitif ilişkilerle Suudi Arabistan pazarında varlığını tekrar artırırken, üreticiler de ihracatın aksamaması için yoğun gayret gösteriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, ülke ekonomisi için ihracatın önemine dikkati çekerek, "Ülkemizin ekonomik istikrarını sürdürmesi ve global ticarette gücünü artırması için ihracat oldukça önemli. Biz de bu konuda yoğun şekilde çalışıyoruz. Türk mobilyası keşfedildiği her ülkede seviliyor ve kısa sürede benimseniyor." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.