Mısır'dan gelen şok Türkiye iddiası!

Mısır'dan gelen şok Türkiye iddiası!

Mısır televizyonundan, Türkiye-Mısır ilişkileri için tehlikeli iddia...

Mısır'da 'El Vatan' gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olan Magdy El Gallad katıldığı bir televizyon programında "Türkiye'den Mısır limanına gelen bir gemideki konteyner içinde, gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiğini iddia etti.
 
Ancak geminin Türk bandıralı olup olmadığı, silahların nereden nereye, kime gittiği belirtilmedi.
 
Dışişleri Bakanlığı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Kahire Büyükelçiliği tarafından konunun araştırıldığını belirtti.
 
Mısır'daki darbe ye karşı olduğunu her fırsatta vurgulayan Türkiye ile ilgili ortaya atılan bu iddia akıllara, Arap Baharı sürecinde zor günler geçiren Yemen'e Türkiye'den esrarlı bir şekilde yapılan silah kaçakçılığını getirdi. 
 
Zira 100 dolara Kalaşnikof silahının satın alınabildiği Yemen'e, Türkiye'den "gizlice" kurusıkı olarak tabir edilen travmatik silahlar gönderilmiş. İhbarla bu silahlar yakalanmıştı. Aynı günlerde Yemen'de İran'a ait ağır silah yüklü bir gemi yakalanması ise dikkat çekti. Yani adeta Türkiye bir tuzağa çekilerek gerçek silah kaçakçılığı perdelenmeye çalışıldı.   
 
Ayrıca konu sıcak tutulup Yemen halkı üzerinde "Türkiye-Yemen'e silah gönderiyor." algısı oluşturulmaya çalışıldı. Böylece Türkiye'nin bölgedeki yükselen imajı zedelenecek ve Türkiye-Yemen ilişkileri zarar görecekti. 
 
Uzmanlar şimdi ise "Türkiye Mısır'a silah sevkiyatı yapıyor." haberleriyle Mısır halkı üzerinde "Türkiye Mısır'da kaos istiyor."şeklinde bir algı oluşturulmak isteniyor yorumu yapıyorlar. 
 
Amaç ise Yemen'de güdülenle aynı. Mursi döneminde canlanan Türkiye-Mısır ilişkilerini sekteye uğratmak. Ve belki de bir başka gerçek silah kaçakçılığını perdelemek...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.