Mısır'da uzun gece

Mısır'da uzun gece

Darbeye karşı ayaklanan halk, yoğun bir şekilde tepki gösteriyor.

İhvan Teşkilatı'nın ev hapsinde tutulduğuna inandıkları Muhammed Mursi'nin salıverilmesi için orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolması ile Mısır karıştı.

Ülke genelinde çatışmalar artarken, 6 Ekim Köprüsü'nde karşı karşıya gelen gruplar birbirlerine havai fişek yağdırdı.

Cuma namazı öncesi toplanan Mursi taraftarları kentin birçok bölgesinde eylem yaptı. Mursi'nin görevine dönmesini isteyen İhvan Teşkilatı üyeleri, orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolmasının ardından Tahrir Meydanı ve Devlet Televizyonu'na yürümek istedi. 6 Ekim Köprüsü'nde karşı karşıya gelen Mursi taraftarları ile polis arasında sert çatışmalar yaşanıyor. Silah ve molotofların da kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bilgisi geliyor.

Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin de olduğu belirtilirken, ordu ve polis hızla bütün bölgelere yayılmaya çalışıyor.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Çeşitli kentlerde Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ordu tarafından görevden alınmasını protesto eden göstericilerle polisler arasında meydana gelen çatışmalarda 5 kişi öldü, 159 kişi yaralandı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDE TOPLANTI

Mısır'da darbenin ilan edilmesinin ardından Mursi taraftarlarının meydanları terk etmemesi üzerine ordu durumu gözden geçirmek için acil toplantı kararı aldı. Genelkurmay Başkanı Abdülfettah El Sisi ve darbecilere destek veren muhalif lider El Baradey toplantı yapıyor. Toplantıda en dikkat çeken nokta ABD Büyükelçiliği'nde görüşmenin gerçekleştirilmesi...

ORDU BOMBALI OPERASYON YAPTI

Sina'da iki güvenlik görevlisinin öldürülmesinin ardından, Mısır ordusuna ait helikopterler El-Ariş Havaalanı'na yakın bölgeleri bombaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.