Miniklerde okul heyecanı

Miniklerde okul heyecanı

Türkiye genelinde olduğu gibi Konyada da 66. ayını dolduran minik öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte okula ilk adımlarını attı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu ‘uyum programı’ başladı. Konya’da da 66. ayını dolduran minik öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte okula ilk adımlarını attı. Bazı minik öğrenciler okulun bahçesinde oyun oynarken, bazıları da anne ve babalarının kucağından inmedi. Çocuklarını okula getiren veliler, uyum sorunu yaşayan çocuklarıyla birlikte sıralarda oturdu. İbrahim Yapıcı İlköğretim Okulu'na sabah saatlerinde aileleriyle birlikte gelen bazı minik öğrenciler sınıflarına geçerken, bazıları da okul bahçesinde oyun oynadı.
Okula 72 aylık oğlunu getiren Harun Başoğlu (30), “Çok güzel bir heyecan, güzel bir sevinç. Biraz da telaş oldu ama mutluyuz. Ayını doldurduğu için de rahatız. Bazı arkadaşın çocukları gününü yeni doldurmuş oluyor, onlar daha çok sıkıntılı oluyor” dedi.
Okula babası, annesi ve kendisinden küçük kardeşiyle gelen Mert Başoğlu (6) ise, okulda ders çalışmak, arkadaşlarıyla oynamak istediğini ifade etti. Babası olmadan okula gelmeyeceğini de belirten Mert, ancak minibüsle gönderilirse okula gelebileceğini ifade etti.
Okulun ilk gününde annesiyle birlikte aynı sırayı paylaşan Sıla Torbalı (6) ise, okulun ilk gününde bir şey hissetmediğini, okulu sevdiğini, arkadaşlarıyla tanışacağını ve ders yapacağını söyledi.
Bu sene kızının anaokuluna gitmesi gerektiğini kaydeden Ayşegül Adam da, “Fakat ilkokula başladı. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Ancak bana biraz düşkünlüğü için evi özlemesinden korkuyorum” diye konuştu.
Annesiyle aynı sırada oturan Havva Nur Adam (6) ise, okulda arkadaşlarıyla konuşup oyun oynayacağını ve boyama yapacağını anlattı.
Şu an bazı sıkıntılar olduğunu aktaran Nurettin Kiraz (41) ise, “Benim çocuğum normal bir yaşta ama diğer ailelerin çocukları için çok zor. Mesela 5 yaşında, 5,5 yaşında çocuk ellerini nasıl yıkayacak, yemeğini nasıl yiyecek. Bir de sabahçı olursa nasıl kaldırıp getireceğiz, onları düşünüyoruz. Şuanda benimki de aynı, bende de aynı sıkıntı var. Ana sınıfında sabahçı oldu getiremedik. Yine sabahçı olursa yine sıkıntı çekeriz” şeklinde konuştu.
Velilerden Birol Uzun (36) da, “Benim çocuğum anaokuluna gittiği için şuanda bir zorluk çekeceğini zannetmiyorum. Ama 66 aylık çocukların haliyle psikolojik olarak etkileneceğini zannediyorum” dedi.
Babasının arkasına saklanan Sümeyye Uzun (6) ise, heyecanlı olduğunu ifade ederek, okulda yazı yazacağını, kitap okuyup arkadaşlarıyla oyun oynayacağını söyledi.
Bugün duygularının biraz karışık olduğunu belirten velilerden Emre Kılıç, “Biraz çekincem var, çocuk tam 67 aylık olduğundan dolayı. Ama bu işin eğitimcilerine, doktorlarına danıştık. Herhangi bir sakınca yok dediler. Hatta çocuğun gelişimi yönünden hocalarımıza danıştığımızda Mart ayına kadar herhangi bir şey öğretmeyeceklerini, oyun oynayacaklarını söyleyince içimiz biraz rahatladı. Okulun dışından çocuğumuzu gözlemliyoruz. Bu 67 ayın vermiş olduğu bir endişe var içimizde. Yalnız başına kaldığında neler yapıyor, arkadaşlarıyla nasıl bir uyum içinde onu gözlemliyoruz” diye konuştu.
Çocuklarını okulun dışından kontrol eden ve çok heyecanlı olduğunu dile getiren anne Yasemin Kılıç ise, “Zaten bu sistem ortaya çıktığından beri çok endişeliyim. Hala çok gerginim. Nasıl olacak bilmiyorum, endişelerim var. Ama çok heyecanlıyım, inşallah her şey çok güzel olur. Okulun dışına çıkmamızın amacı da buydu. Bir takım telkinlerde bulunuyoruz tabi ki ama ne kadar etkili bilmiyorum. Bunu zaman gösterecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.