Minik öğrencilere, sağlık taraması

Minik öğrencilere, sağlık taraması

Özel Akademi Hastanesi, ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin kas iskelet sisteminin değerlendirilmesi ve deformitelerin ortaya çıkarılmasına yönelik tarama çalışması başlattı.

Çalışma çerçevesinde Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda sağlık taraması yapıldı. Sağlık taramasını yapan Özel Akademi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Mehmet Portakal, “Çalışmamızın amacı kas ve iskelet sistemiyle ilgili sorunları zamanında tespit edip ileride doğacak sorunları engellemektir. Bu nedenle çalışmamıza ilköğretim Okulu öğrencileri üzerinde ağırlık veriyoruz” dedi.

Omurga eğriliklerinin çocukluk çağında fark edilebildiğini ifade eden Portakal, sorunun zamanında teşhis edilip tedavi edilmediği takdirde göğüs kafesinin daralması sonucu kalp ve akciğerde sorunların yaşandığını anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaokul ve lise öğrencilerine rutin olarak omurga eğriliği taraması yapıldığını vurgulayan Portakal, “Maalesef ülkemizde düzenli tarama çalışmalarının yapılmıyor” diye konuştu.

Bundan sonra tarama çalışmalarının süreceğini belirten Portakal, 3 günde 300 öğrencide kas sistemi taraması yapacaklarını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.