Minibüslerde Elkart kullanımı askıda kaldı

Minibüslerde Elkart kullanımı askıda kaldı

2000 yılından beri Konya'da toplu ulaşımda otobüs ve tramvaylarda kullanılan Elkart sisteminin minibüslerde de kullanılacağı yönünde yapılan açıklamalara rağmen henüz bir gelişme sağlanmadı.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa tarafından Konya’ya kazandırılan ve Türkiye’de ilkler arasında yer alan Elkart sistemi, kurulduğu zaman pek çok sektörde kullanıma uygun şekilde planlanmıştı. Elkart, otobüs ve tramvayda ödeme yönetiminin dışında, minibüslerde, sinema ve tyiatro bileti ödemeleri gibi işlemlerde kullanılacak şekilde planlanmıştı. Konya’da 2000 yılında başlayan elektronik dönüşüm, Türkiye genelinde yeni yeni uygulanmaya başlıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı 'Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi'yle toplu taşımada tek kart sistemine geçilecek. Vatandaşlar üzerinde isimleri bulunan kart ile Türkiye genelinde metro, otobüse, vapur ve metrobüse binebilecek. Çeşitli iş kollarında kullanabilecek şekilde uyarlanmış bir kart niteliğinde olması, pratik seyahat imkanı sunması, dolum tutarlarına göre verdiği ilave binişler, ikinci binişlerde sağladığı ekstra indirimler, aktarma hatlarında sağladığı ücretsiz ikinci binişler gibi birçok ekonomik avantaj nedeniyle kağıt biletten hızlı bir dönüşümle geçilen Elkart’ın minibüslerde kullanılacağı yönündeki açıklamalar havada kaldı.

AKYÜREK ‘TEK ELDEN YÖNETİM’ İSTİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 2016 yılında katıldığı bir toplantıda ElKart'ın minibüslerde de kullanılması yönünde bir çalışma yapıldığını şu sözlerle ifade etmişti: "Minibüsçüler Odamızla da istişarelerde bulunuyoruz. Konya’mızda ulaşımın taşıt bağlamında tek elden yönetilmesi gerekiyor. Merkezi bir şekilde aynı kartın geçtiği, aynı kuralların uygulandığı bir sisteme geçmeyi istiyoruz.” Yapılan açıklamalara rağmen minibüslerde Elkart kullanımı ile ilgili bir sonuç alınamadı. Konya Minibüscüler Ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkan Muharrem Karabacak ise konu hakkındaki soruları cevapsız bıraktı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum