Minibüsçüler ulaşıma zam istedi!

Minibüsçüler ulaşıma zam istedi!

Konya'da mazotun litre fiyatı, 30 lirayı aştı. Minibüsçüler, zarar ettiğini ve bu şartlarda hizmet veremeyeceklerini dile getirdi. Girdi maliyetlerinin afaki şekilde arttığını ifade eden minibüsçüler, ulaşıma zam istedi

Akaryakıt grubuna günlük zam furyası devam ediyor. Mazota bir zam daha geldi. Son zamla birlikte mazotun litre fiyatı 30 lirayı aştı. Haziran ayının başında kazandıkları paranın önemli bir kısmının mazota gittiğini, çıkmazda olduklarını söyleyen minibüsçüler, ulaşıma zam istedi. Sanayi masrafları da aşırı şekilde artan minibüsçüler, kontak kapatmanın eşiğine geldiklerini bir kez daha belirtti.

ŞUAN UZUN MESAFE 5.5 TL

Konya'da son olarak Ocak ayında minibüs sefer ücretlerine zam gelmişti. Akaryakıta, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen büyük artışlar nedeniyle Konya Minibüsçüler Odası, ulaşıma zam yaptığını dile getirmişti. Konya'da ulaşıma yüzde 30 oranında zam gelmişti. O tarifeye göre Konya'da indi-bindi ücreti 4.5 TL. Uzun mesafe ise 5.5 TL.

2 HAFTA İÇİNDE 26 LİRADAN 30 LİRAYA YÜKSELDİ!

Minibüsçüler, artan girdi maliyetleri karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirirken, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin “ucuz ulaşım” tarifesi karşısında rekabet güçlerinin de olmadığının altını bir kez daha çizdi. Mazota gelen zamla beraber, bellerinin büküldüğünü, kazandıkları paranın büyük kısmının mazota ayrıldığını kaydeden minibüsçüler, “Bu gidişata bir çare bulunmalı. Çok zorlanıyoruz. Gelirimiz düştü. Benzin ve motorinin litre fiyatı 30 lirayı aştı. Haziran ayının başında mazotun litre fiyatı 26 liraydı. 2 hafta içinde 4 lira daha zam geldi. Yedek parça masrafları da hayli yükseldi. Tarifelerin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” dedi.

ZAM TEKLİFİNE SICAK BAKMAYANLAR DA OLDU

Minibüsçülerin indi-bindi ücretinin 4 buçuk lira yerine 5.5 TL, uzun mesafenin ise 5 buçuk lira yerine 6.5 TL olması yönünde bir teklifinin olduğu da öğrenildi. Bu teklife sıcak bakanlar kadar, zam yapılmaması noktasında görüş beyan edenlerin olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı. Konya Minibüsçüler Odası'nın konu ile ilgili nasıl bir karar alacağı da en çok merak edilen konuların başında geliyor.

MUHARREM DURSUN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
28 Yorum