Minibüsçüler sorunlarını Bakana anlattı

Minibüsçüler sorunlarını Bakana anlattı

Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak ve oda yönetim kurulu üyeleri Devlet Bakanı Zafer Çağlayanı makamında ziyaret etti.

Türkiye ve Konya’daki minibüsçü esnafının sorunlarını Bakan Çağlayan’a aktaran oda yönetim kurulu üyeleri, ayrıca bakana bir dosya sundu. Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Bakan Çağlayan ile yaptıkları görüşme hakkında şu bilgileri verdi: “Devlet Bakanımız Çağlayan’a sorunlarımızı içeren bir dosya sunduk. Dosyanın içeriğinde; D4 yetki belgesi, 2918 sayılı Karayolları Trafik kanununun tanımlar bölümünde minibüsün tanımının M-2 olarak değişmesi, tahditli ticari plakalı araçların hususi anlamda şehir dışına çıkabilmeleri ve minibüsçü esnafının genel sorunları yer aldı. Bakanımız bizlerle ilgilendi ve sorunlarımızın çözümü için gerekli mercilere talimat verdi. Bakanımız aracılığıyla Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Talat Aydın’ı makamında ziyaret ederek Türkiye’nin kafasını karıştıran D-4 yetki belgesini çözmüş olduk. Daha sonra yine Bakanımızın yönlendirmesiyle Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Biçerli ile esnaf odalarına girişimcilik kursu düzenleme yetkisinin verilmesi noktasında bir görüşme yaptık. Sayın Bakanımız her zaman Esnafın yanında ve hizmetinde olduğunu beyan ederek bizleri onurlandırmıştır.” Karabacak, bakana iletilen konuların takipçisi olmaya devam edeceklerini ve üyelerinin sıkıntılarının çözümü noktasında seferber olduklarını sözlerine ekledi. Görüşmenin sonunda Bakan Çağlayan’a Mevlana’nın 7 öğüdünün yer aldığı bir tablo hediye edildi.
Foto altı: Konya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Karabacak, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.